Framtiden

Tillbaka

Sommarlov i Poseidons kvarter

Sommarlovet har börjat i Göteborg. En tid för alla barn och unga att njuta, koppla av och umgås. Poseidon har en lång tradition av att erbjuda aktiviteter för barn i våra bostadsområden. De här aktiviteterna är Poseidon med och arrangerar sommaren 2019:


Framtidens fotbollsskola (17-20 juni)

Den 17-20 juni bjuder Poseidon och Framtidenkoncernen in till gratis fotbollsskola på flera platser i Göteborg. Fotbollsskolan arrangeras tillsammans med ett flertal lokala föreningar och vänder sig till killar och tjejer som är födda mellan 2007 och 2011. Utbildade tränare tar hand om barnen på och utanför planen. Alla barn som deltar får en boll, vattenflaska och t-shirt. 

Fotbollsskolan för barn till Poseidons hyresgäster arrangeras i Lövgärdet, på Hjällbovallen, på Bravida Arena (Hisingen), Länsmansgårdens IP och Välen (Västra Frölunda).


Sommarvärdar i Hjällbo (juni-augusti)

I Hjällbo kommer sommarvärdar att ordna aktiviteter på hemmaplan för barn och unga under nio veckor. Sommarvärdarna är äldre ungdomar, som i de flesta fall själva bor i området, och arrangerar fotbollsturneringar, sommarlekar och kafé på torget.


Fotbolls-VM på torget i Hjällbo (2-7 juli)

Förra årets uppskattade arrangemang kring fotbolls-VM i Hjällbo återupptas i år, då damernas VM-matcher visas på storbildsskärmar på torget.

VM-matcherna visas på torget tisdag 2 juli, onsdag 3 juli och söndag 7 juli. Under dagarna anordnas även aktiviteter på torget från klockan 15.00.

VM-veckan arrangeras av IOP Angered, där förutom Poseidon även SDF Angered, Rädda Barnen, Stadsmissionen med flera ingår.


BonnierHoops i Biskopsgården (19 juni – 17 augusti)

BonnierHoops i Biskopsgården bjuder på en mängd olika aktiviteter, främst riktade till barn och unga, så som basketturneringar, läsning i bokloungen, pyssel, dans, workshops i spoken word, poesi, hip hop och mycket mer. Genom att lokala föreningar är på plats får ungdomarna möjlighet att testa på olika aktiviteter, men också lära känna de som verkar i området. En viktig del är att polisen regelbundet deltar under sommaren och ungdomarna får chansen att utmana dem på basketplanen.

BonnierHoops invigs på Friskväderstorget 13 den 19 juni kl 15-18 och håller öppet måndag – fredag kl 11-21 samt lördagar kl 15-21 till och med den 17 augusti.

Bakom BonnierHoops i Biskopsgården står Bonnierförlagen, Svenska Basketbollförbundet, Göteborgs Stad, Polisen, Näringslivsgruppen Göteborg & Co, Bokmässan, Bostadsbolaget, Poseidon, Bo Bra och Västra Hisingen Basket.


Sommarläger på Brännö (24 juni – 5 juli)

I Kortedala bjuder vi in barn till det årliga Brännö-lägret på Sjöscouternas gård. Ett tillfälle för barn från stadsdelen att leva skärgårdsliv, lära sig segla, slå knopar och umgås. Totalt erbjuds 40 platser för barn i åk 3-9 under vecka 26 och vecka 27.

Sommarlägret arrangeras av SDF Östra Göteborg, Bostadsbolaget, Familjebostäder och Poseidon.