Framtiden

Tillbaka

Selma Lagerlöfs Torg invigs med fest i dagarna tre

Bygget av det nya Selma Lagerlöfs Torg har pågått i snart två år. Nu närmar vi oss färdigställande av handelshuset och stadsdelshuset med rum för kultur. Redan den 29 augusti börjar festligheterna med invigning av det nya handelshuset.

Selma Lagerlöfs Torg blir hjärtat i den nya stadsdelen Selma stad som växer fram i Backa, Göteborg. Det nya stadsdelshuset samt handelshuset med vårdinrättningar kommer att bli en central del av backabornas vardagsliv.

Torsdagen den 29 augusti inleds en tre dagar lång invigningsfest av det nya torget. Kl. 10.00 öppnar Hemköp de helt nya butikslokalerna. Under dagen bjuds det på kaffe och tårta. Dessutom väntas finbesök av Hemköps egen maskot ”Minstingen” för de yngre besökarna. Den nya butiken omfattar 2 200 kvadratmeter handelsyta anpassad för kedjans modernaste koncept. Övriga verksamheter kommer att flytta in i handelshuset successivt under hösten. 

Det blir även aktiviteter för att uppmärksamma Selma Lagerlöfs Parkstråk under torsdagen den 29/8 och fredagen den 30/8, där entré- och plazadelen nu är klara. Här kommer projektledare från park- och naturförvaltningen att ge guidade turer och berätta om hur parkstråket växt fram. I parken blir det även snickeri med insektshotell och pop up-bygglek samt dans och cirkusskola för de minsta.

Invigningen, som pågår fram till lördagen den 31 augusti, toppas under sista dagen med en rejäl familjedag på torget. Då kan besökarna bland annat ta del av ett brett utbud av aktiviteter, däribland ponnyridning, fiskedamm och uppträdanden.

Representanter från de olika byggaktörer som ingår i Selma stad finns också på plats på torget under alla tre invigningsdagarna. Hos dem kan du få mer information om de pågående och kommande byggprojekten i Selma stad. Stadsdelshuset, som kommer att inrymma bibliotek, stadsdelskontor, restaurang och föreningsverksamhet invigs officiellt den 27 september.

I samband med färdigställandet av det nya torget har GöteborgsLokaler också lanserat en ny grafik profil för Selma Lagerlöfs Torg. Ett helt nytt ansikte som välkomnar alla besökare med ett varmt leende. 

Bygget har gått enligt plan

I september 2017 sattes spaden i jorden för det som skall bli det nya Selma Lagerlöfs Torg. Under de två år bygget har pågått har backaborna kunnat följa förvandlingen på nära håll. Nu är den första etappen i stort sett helt färdigställd. Den omfattas av det nya handelshuset med parkeringsgarage, ett nytt stadsdelshus med rum för kultur, ett helt nytt torg samt ett nytt parkstråk.

– Hela bygget har flutit på som planerat, berättar Jonas Lissel, fastighetsförvaltare på GöteborgsLokaler. Då i stort sett hela Backa är byggt på lera så har vi fått slå ner över 600 pålar på ett djup av upp till 45 meter. Nu känner vi oss trygga med att de nya husen står stadigt och är väl förankrade.

Från och med den 1 oktober tar Framtidens Byggutveckling över ägandeskapet av det gamla handelshuset som därefter kommer att rivas för att göra plats åt nya bostadshus. Under hösten flyttar verksamheterna i det gamla handelshuset in i nya lokaler.

I samband med färdigställandet av det nya torget har GöteborgsLokaler också lanserat en ny grafik profil för Selma Lagerlöfs Torg. Ett helt nytt ansikte som välkomnar alla besökare med ett varmt leende.

Hela invigningsprogrammet finns att läsa på Selma Lagerlöfs Torgs sociala medier samt på http://www.selmastad.se/invigning-av-selma-lagerlofs-torg-29-31-augusti/

För vidare information, kontakta:

Om invigningen Kathleen Hahne, centrumutvecklare GöteborgsLokaler. kathleen.hahne@goteborgslokaler.se. Tel. 031-335 01 33

Om fastigheterna på torget Jonas Lissel, fastighetsförvaltare GöteborgsLokaler. jonas.lissel@goteborgslokaler.se Tel. 031-335 01 25