Framtiden

Tillbaka

Inflyttning i hållbara hyresrätter med unikt läge i Askimsviken – välkommen på förhandsvisning

Nästa vecka är det dags för hyresgästerna att flytta in i de första allmännyttiga lägenheterna i Askim. Men innan dess bjuder vi in till en smygtitt på lägenheterna som är hållbart byggda och har en spektakulär utsikt över stranden.

Runt Askimsviken är det villor och radhus som är den dominerande boendeformen. Bostadsbolagets 111 nya hyresrätter är därför ett välkommet tillskott i en stadsdel där de flesta äger sitt hem.

– Det känns bra att allmännyttan i Göteborg kan erbjuda lägenheter i alla stadsdelar, i alla lägen, i alla standarder, och som alla har samma möjligheter att söka, säger Joakim Stagemyr, nyproduktionsansvarig på Bostadsbolaget.

Husen på Hult Åsens väg är byggda med särskild tanke på hållbara lösningar för värme och energi. De värms upp med hjälp av bergvärmepumpar och på taken sitter solceller.

Den elenergi som solcellerna producerar används till husens drift. Skulle det visa sig att det produceras mer elenergi än vad som går åt kommer överskottet att transporteras vidare ut i elnätet för att på så sätt komma andra till del.

Välkommen på en förhandsvisning av några av lägenheterna. På plats finns personal från Bostadsbolaget som kan berätta mer om husen och om vårt uppdrag.

När: Fredagen den 30 augusti
Tid: kl 13-15
Var: Hult Åsens väg 15. Kör mot Lisebergs Camping Askim Strand. Istället för att köra in på campingen – parkera vid kolonilotternas parkering. Därifrån ser du husen på Hult Åsens väg.

Vi bjuder på dryck och tilltugg. Föranmäl gärna till: malin.pethrus@bostadsbolaget.se eller tel: 031-731 51 13.

Varmt välkommen!

Vänliga hälsningar
Bostadsbolaget

Kontakt:
För mer information om huset: Joakim Stagemyr, nyproduktionsansvarig, tel: 031-731 50 22
För mer information om uthyrningen: Maria Jogén, uthyrare, tel: 031-731 40 10
Presskontakt: Malin Pethrus, pressansvarig, tel: 031-731 51 13

Om Hult Åsens väg:
De 111 lägenheterna är ifrån 1 rok till 4 rok fördelade på fem sjuvåningshus. Lägenheterna på 4 rum och kök som ligger högst upp i respektive byggnad är etagelägenheter med en vidsträckt utsikt över Askimsviken. På den lummiga gården kommer det bland annat finnas lekplats och sittgrupper. Hyresgästerna har endast några minuters promenad till Askimsbadet med sin långgrunda sandstrand, generösa grönytor och Sveriges längsta pir.
Husen är byggda av Framtiden Byggutveckling. För att läsa om fler projekt, gå till: www.framtidenbyggutveckling.se