Framtiden

Tillbaka

Fler Svanenmärkningar av Familjebostäders nya hus

Hyresgästerna på nyinflyttade Majstångsgatan i Kungsladugård och Grevegårdsvägen i Tynnered kan glädja sig åt att de bor i Svanenmärkta hus med väl kontrollerade material och låg miljöpåverkan.

Familjebostäders två nybyggda hus på Grevegårdsvägen i Tynnered har godkänts för märkning med den välkända symbolen Svanen. Även vårt nya hus på Majstångsgatan i Majorna har fått Svanenmärkningen.

– Det är glädjande att vi får Svanenmärka fler av våra nya bostadshus. Det är bra för oss som fastighetsägare, bra för de som bygger och sunt för våra hyresgäster. Husen har en låg miljöpåverkan och hyresgästerna kan känna sig trygga med att de bor i ett hälsosamt hus med låg miljöpåverkan, säger Mattias Pettersson, specialistchef på Familjebostäder.

Ett Svanenmärkt hus är energisnålt och har en god inomhusmiljö. Hela byggprocessen – projektering, material och byggnation – har kontrollerats noga enligt Svanens kriterier.

Hösten 2011 var Familjebostäder i Göteborg först ut i Norden med Svanenmärkta flerbostadshus med hyresrätter. Då var det tre hus på Riksdalersgatan som fick märkningen. Familjebostäder följer även Göteborgs Stads riktlinjer för Miljöanpassat byggande.

Vill du veta mer, kontakta gärna Mattias Pettersson, specialistchef på Familjebostäder mattias.pettersson@familjebostader.se 0761183744

Fakta Svanenmärkning
Svanenmärkta byggnader är granskade med livscykelperspektiv och

  • har låg energianvändning
  • uppfyller höga miljö- och hälsokrav på byggprodukter, material och kemiska byggprodukter.
  • säkrar en god innemiljö och låga emissioner.
  • har en kvalitetssäkrad byggprocess.

Svanen är Nordens officiella miljömärkning. För mer information, besök www.svanen.se