Framtiden

Tillbaka

Yalla Hjällbo i samarbete med H&M för hållbar sysselsättning

Idag inleds ett nytt samarbete mellan Yalla Hjällbo och H&M Sverige genom hållbarhetssatsningen H&M Take Care.

 – Det handlar om sömmerskejobb som bidrar till social hållbarhet och skapar förebilder för nya generationer, säger Heléne Blennermark Zendegani, affärsutvecklare Integration på Poseidon och vice ordförande i Yalla Hjällbo.

Najah Khodr är 54 år och har en bakgrund som industrisömmerska i Libanon. Sedan hon kom till Sverige har hon aldrig haft ett fast jobb. Från och med idag kommer hon att arbeta med att laga och reparera kläder på plats i H&M:s butik i Nordstan.

 – Jag uppskattar chansen jag har fått och är så taggad på att komma igång, säger hon.

Bakom Yalla Hjällbo står Poseidon, ABF i Göteborg och Arabiska bokstavscentret. Syftet är att ge utlandsfödda kvinnor som står långt ifrån arbetsmarknaden en möjlighet till egen försörjning.

Syservicen för H&M blir ett av de första uppdragen för Yalla Hjällbo, något som gläder Heléne Blennermark Zendegani.

 – Samarbetet mellan Yalla Hjällbo och H&M Sverige betyder jättemycket. H&M synliggör både dessa kvinnor och sömnadsyrket genom att etablera en syateljé i en av sina butiker. Detta gör skillnad på riktigt! Jag hoppas att fler företag följer H&M:s exempel, säger hon.

H&M Sverige har sedan tidigare ett motsvarande samarbete med Yalla Trappan i Malmö.

Felicia Reuterswärd är hållbarhetsansvarig på H&M Sverige:

 – Genom vårt koncept H&M Take Care vill vi inspirera och förenkla för våra kunder att kunna förlänga livslängden på sina favoritplagg. Genom det lokala samarbetet med Yalla Hjällbo hoppas vi tillsammans kunna skapa fler arbetstillfällen för långtidsarbetslösa utlandsfödda kvinnor i Göteborg med omnejd, vilket känns fantastiskt.

Kontaktperson:
Heléne Blennermark Zendegani, affärsutvecklare Integration Poseidon och vice ordförande i Yalla Hjällbo: helene.b.zendegani@poseidon.goteborg.se, tel 0707-109640

Läs mer om Yalla Hjällb på www.yallahjallbo.se