Framtiden

Tillbaka

Framtiden Byggutveckling har utsett Tornstaden som entreprenör vid Järnmyntsgatan

Entreprenören Byggnads AB Tornstaden har fått uppdraget av Framtiden Byggutveckling att bygga 51 hyreslägenheter vid Järnmyntsgatan i Högsbo i en totalentreprenad. Huset byggs i nio våningar av betongelement med putsad yta. Lägenheterna varierar från ettor till treor och samtliga har balkong eller uteplats. Området ligger nära torg, skolor och väl utbyggd kollektivtrafik. I samband med byggnationen kommer den befintliga gårdsmiljön att rustas upp på olika sätt.

Det ska bli spännande att förverkliga en konceptuell byggnation och tillföra 51 hyreslägenheter i ett populärt område tillsammans med vår entreprenör Tornstaden”, säger Christina Nilsson, projektchef på Framtiden Byggutveckling.

Familjebostäder kommer att äga och förvalta de färdigställda bostäderna på Järnmyntsgatan. Byggstarten beräknas till början av 2020 med inflyttning i början av 2021.

”Vi tycker Framtidens upphandlingsmodell för Järnmyntsgatan har varit stimulerande. Att vi själva har fått ta fram handlingarna utifrån ett antal kravställningar har gjort att vi har kunnat nyttja vår erfarenhet och kompetens till fullo. Vi är glada över att ha vunnit upphandlingen och nu ser vi fram emot nästa fas i projektet.”, säger Erik Olofsson som är VD för Byggnads AB Tornstaden.

För mer information, kontakta:
Christina Nilsson, projektchef, Framtiden Byggutveckling, 031-773 83 46