Framtiden

Tillbaka

​Nu invigs det nya Fiskhuset på Selma Lagerlöfs Torg

1976 rullade Bert Hillberg in med sin fiskbil på Selma Lagerlöfs Torg för allra första gången. Tio år senare byggdes ett permanent fiskhus på torget och resten är historia. Den 15 november går fiskhandeln i Selma stad in i en ny epok. Då invigs det helt nya Fiskhuset.

Fiskhuset har blivit något av en institution på Selma Lagerlöfs Torg. Efter starten 1986 så fick det ursprungliga huset byggas ut ett par gånger för att möta det höga trycket från kunderna. När det gamla huset revs 2017 så flyttade verksamheten in i tillfälliga lokaler i det gamla handelshuset. Nu rullar återigen flyttlasset. den här gången till ett helt nybyggt hus. 

Det nya Fiskhuset är den tredje och senaste byggnaden som uppförts i GöteborgsLokalers regi i stadsutvecklingsprojektet Selma stad. Huset har ett perfekt läge mellan det nya handelshuset och stadsdelshuset med rum för kultur.

– Fiskhuset har varit något av ett landmärke på Selma Lagerlöfs Torg. Vi ville ge torget en minst lika karaktäristiskt byggnad och jag tycker verkligen att vi lyckats, berättar Jonas Lissel, ansvarig fastighetsförvaltare på GöteborgsLokaler.

Evelina Hillberg är en av Fiskhusets delägare och fiskhandlare i femte generationen.

– Det känns fantastiskt kul att äntligen få flytta in i vårt nya, fina fiskhus, berättar Evelina Hillberg. Vi har levt trångt i över två år nu och sett hur det nya huset vuxit fram. Det är en väldigt vacker byggnad och flytten kommer att låta oss utveckla vår verksamhet ännu mer.

Det nya Fiskhuset är ritat av Semrén & Månsson Arkitekter och fasaden består av klassiskt röda väggar i trä. Entréfasaden helt i glas ger ett fint ljusinsläpp och en rymd som är få verksamheter förunnat. I butiksdelen kommer det att finnas ett litet antal sittplatser där kunder kan sitta och äta sin lunch, kanske en värmande fisksoppa eller fish and chips?

Invigningen inleds med bandklippning fredagen den 15 november klockan 10.00. Under dagen bjuds det på musikunderhållning och smakprover, både från Fiskhusets eget sortiment, men också från tillresta leverantörer. Festligheterna fortsätter även under lördagen den 16 november med flera fina öppningserbjudanden. Dessutom finns en food truck på plats under båda dagarna och bjuder alla besökare på nykokta musslor. Fiskhuset själva serverar en härlig fisksoppa – precis som under invigningen 1986.

Vad? Invigning av det nya Fiskhuset.

När? Fredag och lördag 15-16 november. Bandet klipps kl. 10.00 på fredagen.

Var? Selma Lagerlöfs Torg, i hjärtat av Selma stad.

För ytterligare information, kontakta:

För frågor om Fiskhusets verksamhet:
Evelina Hillberg, delägare Fiskhuset. Tel. 031-58 10 78.

För frågor om aktiviteterna under invigningsdagarna:
Kathleen Hahne, centrumutvecklare GöteborgsLokaler. Tel. 031-335 01 33. kathleen.hahne@goteborgslokaler.se

För frågor om byggnaden och utvecklingen av Selma Lagerlöfs Torg:
Jonas Lissel, fastighetsförvaltare GöteborgsLokaler. Tel. 031-335 01 25.jonas.lissel@goteborgslokaler.se