Framtiden

Tillbaka

​Den stora guiden till julfirande på stadens torg

Längtar du också efter julen och kan inte få nog av glöggdoft, granar och julmusik? Varje år bjuder GöteborgsLokaler på julfiranden runt om på stadens många torg. I år börjar vi redan den 14 november med att tända ljusen och julgranen i Haga. Firandet fortsätter sedan med en rad olika evenemang under november och december.

Under den närmsta tiden bjuder vi in alla göteborgare till julfiranden på stadens torg och vi kan nästan garantera en härlig julstämning på våra handels- och mötesplatser. Det kommer att bjudas på gedigna program med allt från tomtebesök, ponnyridning, glögg, pannkakor och pepparkakor till marknader och julsång av den lilla, sjungande julgranen. Missa inte heller den välbesökta julmarknaden i Haga som pågår under fyra helger innan jul.

Nedan hittar du en lista med alla julfiranden som genomförs i regi av GöteborgsLokaler och torgens verksamheter. Välkommen att fira jul på ditt lokala torg.

Axel Dahlströms Torg

Torsdag 28 november klockan 17.00

Vi tänder julbelysningen och inviger Jullandskapet på torget. Det bjuds på julmusik, pepparkakor och glögg. En riktig brasa tänds som värmer och lyser i mörkret.

Lördag 7 december klockan 11.00-14.00

Välkommen till den årliga julfesten på torget. Bandet Victory Mountains och kören The Valleys Choir uppträder med julkonserten “Mer Jul” där mångfald, gemenskap och glädjen i att sjunga och spela ihop står i centrum. Det bjuds på ett potpurri av sånger både i traditionell julstämning, en och annan överraskning och medryckande rytmer. Julen är för alla, oavsett vem man är och att vi ska ta hand om varandra och sprida lite ljus i mörkret. Julloppis, glögg och pepparkakor, korvgrillning, tomtestuga, lotterier, erbjudanden från handlarna, föreningar på torget. Hantverk, fiskdamm, pysselrummet, julcafé, musikuppträdande av stråkkvartetten Malva. Det blir också sagostund inne på biblioteket och lokala förmågor uppträder i Axelhuset.

Bergsjön Centrum

Torsdag 12 december klockan 15.00-18.00

I Bergsjön blir det skojigt julfirande med tomte, häst och vagn och juliga aktiviteter. I Allas Ateljé blir det julpyssel, Pannkakstrossen kommer och bjuder på sina goda pannkakor och såklart blir det värmande dryck. Välkomna till en julig eftermiddag.

Brunnsbotorget

Fredag 29 november klockan 17.00

Traditionsenligt tänds klockstapeln upp kl. 17.00 för att fira in adventstiden. Brunnsbokyrkans kör tar ton med Stefan Lindblom, Magnus Fallgren och Sara Lindblom i spetsen och adventstalet hålls av Andrea Schleeh. Det blir även stämningsfull adventssång med tillhörande pepparkakor och glögg.

Dr Fries Torg

Fredag 29 november klockan 15.00-18.00

Denna dag fylls torget med julaktiviteter. Julgranständning sker kl. 17. Förutom att den populära lilla sjungande julgranen gästar torget, så blir det även kranspyssel, marshmallowgrillning, tomtebesök, glögg och pepparkakor på programmet samt den traditionsenliga grantändningen med jultal.

Haga

Torsdag 14 november klockan 18.30

Julljus och julgranständning. Besökare i Haga går man ur huse för att höra kören Espiro sjunga in ”Jul i Haga.” Det bjuds även på glögg och pepparkakor.

Julmarknaden i Haga är en av Göteborgs mest välbesökta och omtyckta. I år satsas det extra på att få Jul i Haga ännu juligare med mer dekor och unika produkter. Julmarknaden startar 30 november och pågår varje lördag och söndag under fyra adventshelger fram till 22 december. Det kommer att fokuseras mer än någonsin på en riklig mix av goda delikatesser som hör julen till, designers och utställare med sina unika alster. Under julmarknaden bjuds det på musikunderhållning och hästridning för de minsta. I år blir det extra juligt då vi klär in hela Haga Nygata i granar.

Hammarkulletorget

Söndag 1 december klockan 16.00-18.00

Denna första söndag i advent tänder vi den stora ljuskronan. Den kommer att sprida ljus och värme över torget fram tills jul. Vi bjuder på julfika till alla besökare och barnen kan ta en tur runt torget i häst och vagn.

Hjällbo Centrum

Torsdag 12 december klockan 14.00-17.00

På Hjällbo dukar vi upp pyssel för barnen. Varför inte passa på att skapa eget julpynt? En julmaskot finns på plats och under dagen bjuds på god, värmande choklad och glögg till alla besökare.

Kortedala Torg

Fredag 13 december klockan 15.00-18.00

Denna Luciafredag blir det traditionellt julmys på torget. I jultältet är alla unga och gamla välkomna att tillverka fina juldekorationer. Vi bjuder på värmande choklad och för de yngsta kommer snögubben på besök. När mörkret lagt sig kommer Kortedala Musikklasser traditionsenligt och bjuder på sitt fina luciatåg.

Kyrkbytorget

Torsdag 21 november klockan 18.00-19.30

Sjungande julgranen besöker torget och sprider härlig julstämning. Vi bjuder på glögg och dans runt granen till klassisk julmusik.

Kärra Centrum

Lördag 14 december klockan 11.00-14.00

Stor julmarknad då torget fylls med massor av utställare från lokala hantverks- och idrottsföreningar. Pannkakstrossen bjuder på nygräddade pannkakor, glögg och pepparkakor och tomten tar emot önskelistor. Julklappstävling där man kan vinna hela julklappssäcken och ponnyridning blir det också på torget. För julmusiken står Brunnsbo Musikklasser som gästar torget med den lilla sjungande julgranen.

Olskroken

Lördag 7 december klockan 11.00-15.00

Andra lördagen i december bjuder Olskroken på sina allra bästa julkarameller. Kom och njut av vacker julmusik, ta en tur med häst och vagn och träffa vår alldeles egna Olskrokstomte. Pannkakstrossen finns på plats och gräddar pannkakor i sin vedugn och i pysseltältet tillverkas de allra finaste juldekorationerna. Det bjuds också på rykande varm choklad. För alla barn blir det marshmallowsgrillning.

Selma Lagerlöfs Torg

Fredag 6 december klockan 15.00-18.00

Vi firar in julen med en doft av granris, glögg, pepparkakor och nygräddade pannkakor. Det blir kranspyssel, marshmallowgrillning, och tomtebesök. Den populära pannkakstrossen är också på plats och gräddar pannkakor. Julstämningen blir på topp när Brunnsbo Gosskör kommer och sjunger a cappella. Julaktiviteter pågår även inne i Selma Lagerlöfs Center under hela fredagen.

Tuve Torg

Lördag 30 november klockan 11.00-14.00

Vi firar traditionsenligt in julen lördagen innan advent. Det bjuds på glögg, pepparkakor och skönsång av den sjungande julgranen. Dessutom blir det julpyssel, ponnyridning och andra spännande aktiviteter. Nytt för i år är att vi kommer arbeta för att göra Jul på Tuve Torg till ett mer hållbart evenemang. Det innebär att vi i alla delar försöker ha ett hållbarhetsperspektiv, både ekologiskt och socialt.

Vårväderstorget

Torsdag 5 december klockan 16.00-18.00

Vår alldeles egen tomten kommer till Vårväderstorget och tar emot barnens önskelistor. Kom och smaka på rykande varm choklad eller en nygräddad pannkaka från pannkakstrossen. Pyssel för barn i alla åldrar, stora som små.

Wieselgrensplatsen

Fredag 6 december klockan 15.00-18.00

Vi bjuder på ett mysigt julfirande på Wieselgrensplatsen med julpyssel, glögg och pepparkakor. Vi får underhållning av Brunnsbo Musikklasser som kommer med den lilla sjungande julgranen. Kom förbi på ett härligt avbrott i julstöket.