Framtiden

Tillbaka

Tuve Torg först med hållbart evenemang

Den 30 november äger det traditionsenliga julfirandet rum på Tuve Torg. Det blir GöteborgsLokalers första hållbara evenemang.

Vi arrangerar årligen ca 80 evenemang runt de 25 handelsplatser som bolaget arbetar med, alltifrån julmarknader till loppisar, nationaldagsfirande, sommarkalas och mycket annat. För att minska vår klimatpåverkan från dessa har vi nu inlett en pilotstudie där vi kartlägger vårt arbete med transporter, avfall, mångfald, energi, kemikalier, tillgänglighet med mera.

Hanna Gole är centrumutvecklare hos GöteborgsLokaler och den som ansvarar för julfirandet på Tuve Torg.

– Vi ser ett ökat intresse för hållbarhetsfrågor i samhället i stort. Självklart vill vi göra vad vi kan för att bidra till ett hållbart och inkluderande samhälle, säger Hanna Gole. Vi har sedan tidigare jobbat med social hållbarhet på alla våra evenemang, men nu tar vi det hela ett steg längre och ställer krav på våra leverantörer att leva upp till våra hållbarhetsmål. Det kan handla om allt från ekologiska varor till aktiviteter med så lite miljöpåverkan som möjligt. Tanken är att alla evenemang arrangerade av GöteborgsLokaler skall vara hållbara i framtiden. Genom att jobba med detaljer och höja lägstanivån på flera områden så bygger vi långsiktig hållbarhet. På eventet vid Tuve Torg ses alla detaljer över. Till exempel så kommer den glögg och de pepparkakor som serveras under evenemanget att vara ekologiska. Vi tittar även på hur barnens fiskdamm kan bli ännu mer hållbar. Detta genom att erbjuda en mer genomtänkt fångst. I förlängningen kan vi sätta mer ambitiösa mål som minskar vår klimatpåverkan ännu mer.

För att säkerställa att bolaget når målen tar vi hjälp av det onlinebaserade planeringsverktyget Hållbart evenemang. I verktyget sätts poäng beroende på hur hållbart arrangören agerar i respektive fråga. Sedan tidigare har stora arrangörer som Nordea Masters och Skördefesten i Lund hållbarhetssäkrat sina evenemang genom samma verktyg.

Kontaktpersoner:

Hanna Gole, centrumutvecklare GöteborgsLokaler.
Tel. 031-335 01 32. hanna.gole@goteborgslokaler.se

Karin Ahlström Ullbro, kvalitets- och hållbarhetsansvarig GöteborgsLokaler.
Tel. 031-335 01 11. karin.ahlstrom-ullbro@goteborgslokaler.se