Framtiden

Tillbaka
alt text

Uthyrningsstart av 91 nya lägenheter på Briljantgatan

​På höjden vid Briljantgatan byggs just nu huset där alla lägenheter har vidsträckt utsikt och hyrorna är lägre än i andra nyproduktioner. Idag startar uthyrningen.

Det är tack vare ett statligt investeringsstöd som hyrorna på Briljantgatan blir 15-20% lägre än vad som brukar vara normalt.
-Det var många kriterier som skulle uppfyllas för att få söka det här särskilda stödet. Just det här projektet passade perfekt in och därför beviljades vi det också, säger Joakim Stagemyr, nyproduktionsansvarig på Bostadsbolaget.

Moderna lägenheter nära havet

Lägenheterna är på mellan ett till tre rum och kök, men tyngdpunkt på ettor och tvåor. Samtliga har inglasad balkong vilket förlänger utesäsongen betydligt. Eftersom tiovåningshuset ligger så högt placerat innebär det att även de som bor längst ner kommer ha en fantastisk utsikt.

-Vid klara dagar har man fri sikt ända ut till Vinga från vissa av lägenheterna, säger Joakim Stagemyr.
Rummen är målade i ljusa färger och på golven ligger ekparkett, utom i badrum och hall där det är klinker. Inredningsvalen är stilrena och klassiska för att hålla över tid och lägenheterna är förstås tillgänglighetsanpassade.
Här har man badstränder på cykelavstånd och Frölunda Torg med ett brett utbud av butiker och service ligger alldeles i närheten. Där finns även Frölunda Kulturhus med teater, bibliotek, simhall och många aktiviteter för människor i alla åldrar.

Miljömässigt pilotprojekt

Huset på Briljantgatan är också ett av nio projekt i Allmännyttans klimatinitiativ som ska räkna på koldioxidutsläppen från sina byggen för att se hur klimatpåverkan ser ut. Syftet är att ta fram en branschstandard för att kunna ställa klimatkrav vid upphandlingar i samband med nyproduktion av hus.

-Eftersom byggsektorn står för 20 procent av Sveriges utsläpp så finns det mycket att göra här. Det är spännande att vi får vara en del av forskningen, säger Joakim Stagemyr.
På taket installeras också solceller och energin därifrån kommer användas till drift av hissar, fläktsystem och belysning.

alt text

Uthyrningen av lägenheterna på Briljantgatan i Tynnered sker i flera etapper och etapp 1 startar den 19 december.

Inflyttningen är planerad från och med hösten 2020.

Kontaktpersoner:
– För mer information om huset: Joakim Stagemyr, nyproduktionsansvarig, tel: 031-731 50 22
– För mer information om Allmännyttans klimatinitiativ: Eva Bengtsson, miljösamordnare, tel: 031-731 50 68
– För mer information om uthyrningen: Maria Jogén, uthyrare, tel: 031-731 40 10
– Presskontakt: Malin Pethrus, pressansvarig, tel: 031-731 51 13