Framtiden

Tillbaka

New Property-priset 2019 gick till Gårdstensbostäder

Juryns motivering:

”Hur hanterar vi de utsatta områdena och hur bemöter vi dem som bor där. Vissa politikers förslag är att vi river dem. Men de har ingen ekonomiexamen. Det rimligaste är att vi tar hand om vårt fastighetsbestånd och våra hyresgäster. Det går att vända negativ utveckling om man gör på rätt sätt. Pristagarens modell har blivit en förebild för andra fastighetsägare, där förvaltarna fattar besluten, anställda och styrelse bor och verkar i området och man tar socialt ansvar. I samverkan med myndigheter har man minskat brotten med över 60%. Detta har lett till att området inte längre är med i polisens lista över särskilt utsatta områden. Grattis Göteborg!

Årets New Property-pris går till Gårdstensbostäder.”

Bland cirka 60 nomineringar blev Gårdstensbostäder utvald till vinnare av New Property-priset. Det är tredje gången priset delas ut på Fastighetsgalan. Prissumman som delades ut var på 50 000 kr. Galan gick av stapeln onsdagen den 29 januari i Stockholm. Prisutdelare var Peter Ullstad, arkitekt och grundare från Codesign samt New Propertys VD, Fredrik Leifland.

-Vi är jättestolta och tacksamma för att ha mottagit detta priset. Vi har jobbat många år för att Gårdsten ska bli en bra plats att leva och bo på. Det är tack vare alla engagerade medarbetare, hyresgäster och samarbetspartners som gör det möjligt att fortsätta arbetet. Pengarna ska vi använda till vår ungdomsverksamhet som är ett av de viktigaste arbetena vi gör i Gårdsten, säger Michael Pirosanto, vd på Gårdstensbostäder.

Grunden till priset är att belöna och uppmärksamma personer och/eller organisationer som vill förnya, förbättra och förmänskliga staden och dess livsmiljö. Vi vill med vårt pris hjälpa dem som belyser och söker lösningar på de problem som uppstår när städerna ökar i storlek och när urbaniseringen tilltar kraftigt.

Juryn bestod av:

Jan Carlzon – Företagsledare och tidigare VD på SAS

Sophia Bentz – Partner Atomico och tidigare chef på Spotify

Peter Ullstad – Arkitekt och grundare av Codesign

Niklas Bord – Delägare och grundare av New Property och Green Group

New Property-priset 2018 gick till Järvaskolan.

https://fastighetsgalan.se/


Arrangörer:

World in property

https://worldinproperty.se

World in Property erbjuder relevant och djupgående nyheter för den kommersiella fastighetsmarknaden varje dag. Vi håller i mer än 25 konferenser och seminarier per år för både utvecklare, entreprenörer, investerare, administratörer inom fastighetsmarknaden, juridiska rådgivare och jurister, ingenjörer, arkitekter, yrkesverksamma inom finansiering, fastighetsmäklare samt offentliga och statliga representanter.
World in Property har sitt säte i Göteborg och står med två ben i fastighetsbranschen – nyhetsförmedlingen och konferenserna/seminarierna.

Lokalguiden Sverige AB
Lokalguiden har varit en aktör i fastighetsbranschen sedan tidigt 90-tal. Varje vecka kommer 10 000-tals besökare via datorn, mobiltelefonen eller surfplattan till Sveriges modernaste webbplats för lediga lokaler. Lokalguiden är en naturlig länk mellan lokalsökande företag och fastighetsägare. Kontakten mellan målgrupperna sker bland annat via mässor, tidningen Lokalguiden och våra internetbaserade tjänster.