Framtiden

Tillbaka

Franska Skafferiet har hittat hem till Selma Lagerlöfs Torg

Måndagen den 2 mars slår äntligen bistron Franska Skafferiet upp sina portar på Selma Lagerlöfs Torg. Restaurangen flyttar in i nya och fräscha lokaler i det nya stadsdelshuset mitt på torget.

– Det känns väldigt bra att öppna här på torget. Till vår restaurang är alla välkomna unga som äldre och de kommer alltid att kunna äta gott hos oss, säger ägarna fransmannen Jeff Lambert och engelsmannen Charlie Mycock.

En del av er kanske känner igen Franska Skafferiet från deras populära restaurang på Stora Holm där de legat i flera år. Nu tar verksamheten ett kliv till helt nybyggda lokaler på Selma Lagerlöfs Torg.

Jeff och Charlie kan branschen utan och innan. Jeff var med och startade Ma Cruisine bistro på Kyrkogatan och Charlie har krogen Charlie´s Bistro i Johanneberg. De båda har länge tänkt att göra något tillsammans och när möjligheten dök upp på Selma Lagerlöfs Torg slog de till.

– Vi träffade GöteborgsLokaler och det stämde väldigt bra med vad de vill och vad vi vill. Vi ser också den fina förvandlingen som redan skett med torget och den potential som finns här och det lockade så klart.

Jonas Lissel är fastighetsförvaltare hos GöteborgsLokaler och han är glad att Franska Skafferiet hittat en plats på Selma Lagerlöfs Torg.

– Med Franska Skafferiet har vi fått en restaurang som kommer erbjuda besökare och arbetande i huset en medveten och hållbar matlagning och som kommer bidraga till att göra Selma stad till en destination för mat och dryck, säger Jonas Lissel.

Jeff och Charlie har enklar bild av hur de skall driva sin verksamhet.

– Med de erfarenheter som vi skaffat oss under våra år i restaurangbranschen, har drömmen alltid varit att skapa en levande restaurang som följer säsong och främst använder de råvaror som Sverige har att bjuda på. Det mål som vi stävar efter är att vår restaurang ska vara modern och utvecklas med tiden samt staden.

Maten som serveras är lagad från grunden med inspiration från Frankrike, naturen, historien samt de människor vi har omkring oss.

Som alltid när en ny verksamhet skall öppnas har det krävts mycket förberedelser och planering. Allt är nytt. Köket, bardisken, interiören med gråa och svarta färger kryddat med andra kulörer ger en varm on inbjudande atmosfär. Alla detaljer är valda med omsorg för att skapa den rätta känslan av en fransk bistro. Restaurangen ligger i direkt anslutning till entrén i det nybyggda stadsdelshuset. Restaurangen kan ta emot 70 gäster och även större sällskap. Den öppna kökslösningen gör att gästerna ser hur kocken tillagar de kulinariska läckerheterna.

– Vi vill inspirera våra gäster så mycket som möjligt och att se matlagningen med ögat är ett utmärkt sätt att göra det på, säger Jeff.

Bistro på kvällen

Franska Skafferiet kommer att bli en mångsidig restaurang med servering av frukost på morgonen, senare lunch följt av bistro på kvällen.

Bistrons meny kommer att vara bred och flexibel. Crepes, Galetter som är glutenfria, en köttbit, franska korvar och ostar är bara några av alla rätter som kommer att gå att beställa från den franskinspirerade menyn. Fokus kommer att ligga på närproducerade råvaror av hög kvalitet.

– Vi är mycket noggranna med att ha riktigt bra och färska råvaror, det är nyckeln till god mat, säger Charlie.

Inom kort, när vädret tillåter planerar Jeff och Charlie att öppna restaurangens uteservering för hungriga gäster.

– Vi har fått perfekt läge med uteserveringen. Tänk att bara kunna sitta ute, njuta av vädret och atmosfären, äta en bit mat, dricka något gott mitt på torget, säger Charlie drömmande. 

För ytterligare information, kontakta:

För frågor om Franska Skafferiets verksamhet:

Jeff Lambert, 073-6857306

Charlie Mycock, 072-5123012

För frågor om byggnaden och utvecklingen av Selma Lagerlöfs Torg:

Jonas Lissel, fastighetsförvaltare GöteborgsLokaler. Tel. 031-335 01 25. jonas.lissel@goteborgslokaler.se