Framtiden

Tillbaka

BonnierHoops aktiverar unga i Biskopsgården hela sommaren

För tredje året i rad arrangeras BonnierHoops på Friskväderstorget i Biskopsgården. Barn och ungdomar ges möjlighet att aktivera sig med basket och läsning under hela sommaren. 

– Det är jätteroligt att få vara med och stötta det här arrangemanget, särskilt den här sommaren som verkar blir en sommar på hemmaplan för många unga, säger Daniel Lagerås, distriktschef för Poseidon på Hisingen.

Satsningen kombinerar basket och kultur med syftet att öka intresset för läsning och det skrivna ordet. Samtidigt är det en trygg plats att vara på under sommaren där barn, unga och familjer kan göra roliga saker tillsammans. Statistik från polisen har också visat att brottsligheten i området gått ner drastiskt de senaste tre somrar som BonnierHoops har arrangerats.

På grund av det nya Coronaviruset har osäkerheten varit stor om det skulle gå att genomföra BonnierHoops i år. Nu blir det möjligttack vare stort engagemang och stark lokal samverkan. Ansvariga på plats kommer att räkna besökare, hjälpa till att hålla avstånd och desinficera material regelbundet. Det kommer att finnas tydlig information om riktlinjer samt handsprit för besökarna. Istället för pyssel-aktiviteter där man sitter nära varandra kommer det ordnas exempelvis tipsrundor och hinderbanor. Grillkvällarna är inställda och basketen kommer spelas med särskilda regler för att undvika närkamp.

Polisen har deltagit i planeringen och kommer att göra dagliga avstämningar med platsansvariga under sommaren.

– Vi ska göra allt för att uppfylla Folkhälsomyndighetens rekommendationer så att vi klarar ett säkert genomförande även i år – trots pandemin, säger Sergio Garay, stadsdelsdirektör på Västra Hisingen

Den 16:e juni invigs streetbasketplanen i Biskopsgården som håller öppet under hela sommarlovet. BonnierHoops bjuder på en mängd olika aktiviteter, främst riktade till barn och unga och deras föräldrar; så som basketturneringar, läsning i bokloungen, dans, workshops i spoken word, poesi, hip hop och mycket mer.

BonnierHoops handlar om att på ett roligt och inspirerande sätt främja läsning och det skrivna ordet med hjälp av basket och olika kulturaktiviteter. BonnierHoops Biskopsgården är ett samarbete mellan Göteborgs Stad, Bonnierförlagen, Svenska Basketbollförbundet, Bokmässan, Näringslivsgruppen på Göteborg & Co, Polisen, Bostadsbolaget, Poseidon, Bo Bra, Willhem, Västra Hisingen Basket och IFK Göteborg.

BonnierHoops är baserat utanför Sjumilahallen nedanför Friskväderstorget. Öppettiderna är kl 11–21 på vardagar och kl 15–21 på lördagar från den 16 juni till den 15 augusti.

Kontaktpersoner

Projektledare BonnierHoops: Amanda Bjursten amanda@hakanson-united.se

Trygghetssamordnare Västra Hisingens stadsdelsförvaltning:

Anna Lindeborg anna.lindeborg@vastrahisingen.goteborg.se
Platsansvariga:

Dalmar Namazi dalmar@vhbasket.se och Shahla Mikaniki shahla.mikaniki96@gmail.com