Framtiden

Tillbaka

Erik Windt Wallenberg blir ny vd för Egnahemsbolaget

Styrelsen i Göteborgs Egnahems Aktiebolag har utsett Erik Windt Wallenberg till ny vd. 

Erik Windt Wallenberg har arbetat på Egnahemsbolaget, Göteborgs Stad, sedan 2015, idag som chef för utvecklingsavdelningen. Han har en lång bakgrund i ledande befattningar inom bostäder och byggnation, samt erfarenhet av stads- och samhällsutvecklingen i Göteborg.

– Jag är glad och stolt över att få leda Egnahemsbolaget som med sitt uppdrag motverkar bostadssegregation, bidrar till ett jämlikare Göteborg och skapar tryggare och socialt mer hållbara bostadsområden, säger Erik Windt Wallenberg.

– Erik är en erkänt duktig och omtyckt person som kan bolaget utan och innan och jag är väldigt glad över att ha rekryterat honom som ny vd i Egnahemsbolaget, säger Joel Wickman, styrelseordförande Egnahemsbolaget. Han har dessutom en lång och gedigen branscherfarenhet och ett driv som ger oss goda förutsättningar att ta oss an de utmaningar och möjligheter som vi står inför. Jag ser fram emot att jobba ihop med honom och övriga medarbetare på Egnahemsbolaget för att utveckla verksamheten till nästa nivå.

Erik tillträder tjänsten som vd på Egnahemsbolaget den 1 augusti 2020.