Framtiden

Tillbaka

Schack på stadens torg i sommar

I sommar arrangerar GöteborgsLokaler, i samarbete med en av Göteborgs äldsta schackklubb Manhem, en schackturnering på 15 torg i staden.

Syftet är att erbjuda torgbesökare en trevlig och avkopplande aktivitet som stärker koncentrationsförmågan. Matcherna kommer att avgöras ute på torget på de två stora schackbrädena som mäter hela nio kvadratmeter. På plats finns så klart duktiga funktionärer som hjälper de som spelar.

Schacksällskapet Manhem har lång tradition. Den grundades 1906 och är en av landets starkaste schackklubbar med över 400 medlemmar i alla åldrar. Klubben har producerat en stor mängd bra spelare och har tagit flera platser i schackets elitserie.

I denna tid av covid-19-restriktioner passar det stora schackspelet perfekt för de som älskar schack men även de som kanske vill prova på eller spelar för allra första gången. Vi vill visa att schack är en aktivitet för alla.

På 15 olika torg ställer vi två stora schackbräden 3×3 m enligt följande schema:

HISINGEN

Tuve Torg 8/7

Selma Lagerlöfs Torg 9/7

Kärra Centrum 10/7

ÖSTRA GÖTEBORG

Gårdsten Centrum 13/7

Hammarkulletorget 14/7

Hjällbo Centrum 15/7

Bergsjön Centrum 16/7

Kortedala Torg 20/7

HISINGEN

Brunnsbotorget 22/7

Wieselgrensplatsen 27/7

Kyrkbytorget 29/7

Vårväderstorget 30/7

VÄSTRA GÖTEBORG

Axel Dahlströms Torg 3/8

Dr. Fries Torg 5/8

Landala Torg 6/8