Framtiden

Tillbaka

​ShortValley Festen – festivalen som inte vill ha besökare

Du har kanske hört talas om festivalen som inte vill ha några besökare? Stadsdelsfestivalen ShortValley Festen vill lyfta Kortedala och dess invånare genom en stor fest. På grund av den pågående pandemin vill festivalen inte ha besökare på plats. Den kommer istället att livestreamas i sin helhet under dagen. På så vis kan alla som vill vara med och titta den 25 juli.

ShortValley Festen är en medborgarengagerad festival som vill sätta ett unikt fokus på Kortedala och samtidigt visa upp en av Göteborgs vackraste och grönskande stadsdelar. Initiativet till festivalen kommer från Samir Cliff Gardré och Erik Norder som båda bor i Kortedala. Arrangemanget sker genom DevOrg Ekonomisk förening i samarbete med GöteborgsLokaler, Poseidon, Bostadsbolaget, Göteborg & Co samt Göteborgs Stad. Hela evenemanget är en utveckling av den tidigare så populära Kortedala Torg-dagen.

Det finns stora visioner för ShortValley Festen.

– Förhoppningen är att skapa en stadsdelsfest som inom tre års tid kan mäta sig stora evenemang som med Andra Långdagen och Hammarkullekarnevalen, säger Samir Cliff Gardré och Erik Norder.

Samir Cliff Gardré och Erik Norder är initiativtagare till ShortValley Festen 

Varje moment i festivalen är inkluderande och tanken är att aktiviteter likväl som företag skall lyftas i programmet. På torget finns många spännande butiker som du inte hittar någon annan stans. Förutom livsmedel och restauranger hittar du bland mycket annat även skönhetsvård, frisör, gym och diverse butiker med varierande utbud.

På grund av den pågående covid-19-pandemin har arrangören beslutat att endast välkomna publik online. Du kan delta i eventet vart du än befinner dig genom livestreamen som finns tillgänglig på DevOrg.se eller Kortedala Torgs Facebook-sida. QTECH ansvarar för tekniken och eventets livestream.

– Kortedala Torg är ett fint och omtyckt torg av dem som bor här. På det här sättet kan vi bjuda in till torget utan att samla för många människor på samma plats. Samtidigt är vi med och skapar något nytt och spännande för boende och besökare till Kortedala. Vi hoppas också att fler får möjligheten att upptäcka hur fint det är i Kortedala, säger Ann-Sofie, Strömbäck centrumutvecklare på GöteborgsLokaler.

På det digra programmet den 25 juli står bland annat följande aktiviteter:

  • Dragshow-akt med våra konferencierer Claddan & Kattja som båda är dragshowartister.
  • Matlagning och grillning med Bernhard Olsson som deltagit i kock-OS. Han grillar matsmart.
  • Stampede Pro Team visar upp och lär ut Parkour.
  • GBGmma visar upp och lär ut MMA.
  • Yoga med Anna Holma.
  • Musik med Ida Schönbeck.
  • Återbruket med på intervjuer på scen.
  • Nordic Wellness deltar med gruppträning.
  • Musik samt boksnack med Gustav Fagerqvist.
  • Informationsinslag från Poseidon, Bostadsbolaget och verksamheterna på torget.

Vill du veta mer om Shortvalley Festen? Kontakta DevOrg via mail kontakt@Devorg.se

För ytterligare info, kontakta Ann-Sofie Strömbäck, centrumutvecklare på GöteborgsLokaler. ann-sofie.stromback@goteborgslokaler.se