Framtiden

Tillbaka

Schackturné på torgen blev en succé

Större delen av vårens och sommarens planerade aktiviteter på GöteborgsLokalers torg avbokades på grund av restriktioner till följd av Covid-19. Istället satsades på en mindre schackturné som under några veckor i sommar turnerade runt på våra handelsplatser.

Tillsammans med Göteborgs äldsta schackklubb Manhem anordnade GöteborgsLokaler under hela juli och början av augusti en lagom besökt och uppskattad schackturné på de flesta av våra torg. På handelsplatserna rullades schackbräden ut och alla som ville kunde vara med och spela med schackpjäserna av större modell.

Hela eventet leddes av funktionärer från Manhem. De fungerade både som instruktörer för nyfikna besökare som provade spelet för första gången, men också som motståndare till de som sökte en lite större utmaning.

Turnén besöktes av spelare i alla åldrar, från barn i fyraårsåldern till glada pensionärer. Många medaljer delades till duktiga deltagare.

– Vi hade väldigt tur med vädret, berättar Samira Ajanovic, centrumutvecklare på GöteborgsLokaler och initiativtagare till schackturnén. Vid två tillfällen fick vi avboka på grund av regn, men då återkom vi till det aktuella torget en annan dag.

På ett par av handelsplatserna slöt de lokala handlarna upp och flyttade ut delar av sina verksamheter till torget. De erbjöd bland annat besökarna kaffe, saft och smörgåsar till försäljning.

– I en tid som präglas av den pågående pandemi är vi glada att ha kunnat erbjuda våra torgbesökare en lite lugnare sommaraktivitet där man kunde hålla lagom avstånd till varandra och inte trängas men samtidigt träffas och mötas. Det roligt att så många visar intresse för just schack, ett spel som verkligen kan knyta samman människor från olika bakgrunder och generationer, avslutar Samira Ajanovic.

Frågor?

Kontakta Samira Ajanovic, centrumutvecklare på GöteborgsLokaler. samira.ajanovic@goteborgslokaler.se