Framtiden

Tillbaka

Hyresgäster i Lundby får vara med och bestämma

Familjebostäder samarbetar kring en medborgarbudget med andra aktörer i Lundby för att skapa engagemang och främja demokrati. Satsningen kallas Din idé och innebär att barn och vuxna kan komma med förslag på aktiviteter i området.

Hyresgästerna i Lundby och alla som bor och verkar i området kan vara med och påverka vad 150 000 kr ska användas till. Förslagsinlämning och omröstning sker under hösten och de vinnande förslagen genomförs under 2021.

Din idé är ett samarbete mellan skolan i Lundby, Göteborgs Stad, Stena Fastigheter, Fastighetsägarna Centrala Hisingen och Familjebostäder.

– För våra hyresgäster och alla som bor och verkar i Lundby finns nu en fin chans att vara med och påverka i sitt område. Det ska bli spännande att se vilka idéer som kommer in, säger Magnus Möller, områdeschef på Familjebostäder.

Med början den 14 september kan hyresgäster/medborgare lämna förslag på aktiviteter som de vill genomföra tillsammans med andra i Lundby. Under november är det omröstning på inkomna idéer och i mitten av december utses vinnande förslag.

Vill du veta mer om medborgarbudgeten Din idé i Lundby, kontakta gärna Magnus Möller, områdeschef på Familjebostäder 0317315983 magnus.moller@familjebostader.se

Läs mer och följ arbetet här medborgarbudget.lundby.goteborg.se