Framtiden

Tillbaka

Äkta träkänsla till Angered Centrum

Äkta träkänsla blir det i de nya husen med 152 hyresrätter som Poseidon nu uppför uppe bland träden på Betselvägen, mittemot Angered Centrum. Fasaderna är gjorda i miljövänlig och isolerande värmebehandlad furu – och idag börjar uthyrningen av de första 28 lägenheterna.

– Vi är glada att kunna tillföra 152 nya fräscha lägenheter i ett så bra läge intill Angered Centrum. Dessutom i trä, som ger en varmare känsla och ett lägre klimatavtryck än betong, säger Poseidons nyproduktionsansvarige Jon Gannvik.

Ljusa lägenheter intill skogen

Husen ligger placerade intill ett skogsparti, vissa hushåll får utsikt över träd och skog medan andra har innergården, grannhuset eller Angered Centrum som utblick. Lägenheterna blir rymliga och ljusa med flexibla planlösningar. Storleksmässigt varierar det mellan 1 rum & kök på 31 kvm till 4 rum och kök på 93 kvm där 2 rum och kök på 62/63 kvm utgör den största delen.

Poseidons uthyrnings- och marknadschef Lasse Halling förväntar sig ett stort intresse för de nya husen och hyresrätterna:

– Den fina arkitekturen med den råa träkänslan blir ett mjukt inslag i stadsbilden som tillför och lyfter hela området. Det blir även många tvåor, som vi vet sedan tidigare att det finns ett stort behov av i Angered.

Lägenheterna kan ses i en lägenhetsväljare

Från och med nyproduktionen vid Titteridammsvägen presenterar Poseidon sina nyproducerade lägenheter i en lägenhetsväljare. Beslutet har tagits eftersom bolaget har cirka 2 000 hyresrätter under byggnation med flera uthyrningsstarter redan i år, och där flera projekt består av hundratals lägenheter. Att söka en lägenhet man vet för lite om, där man inte förstår riktigt hur den ligger, kan bli kostsamt för bolaget och olyckligt för den sökande.

-Att söka och tacka ja till en lägenhet i ett hus som fortfarande är en byggarbetsplats kan vara ett svårt beslut. Med vår nya lägenhetsväljare kan vi erbjuda en mer kundvänlig lösning som ger en så verklighetsnära bild som möjligt av husen och respektive lägenhet, berättar Linda Thorsson, Poseidons kommunikationschef.

Sökbara på intern omflyttningsplats och sedan på Boplats

Från idag börjar de sökbara lägenheter att läggas ut på Poseidons interna omflyttningsplats, och de som inte blivit uthyrda internt ett par veckor efter det på Boplats. I januari 2021 ska det första fristående huset med adress Betselvägen 20 med 28 st lägenheter stå färdigt och vara redo att ta emot sina första hyresgäster.

Här under Nya bostäder på vår hemsida kan du läsa mer om nyproduktionen vid Titteridammsvägen, och se vilka lägenheter som är sökbara just nu.

Här ser du alla våra pågående och planerade nyproduktionsprojekt.

Arkitekt: Krook & Tjäder. Visualiseringar: Krook & Tjäder och 3dVision.

Har du frågor om detta och övriga nyproduktionsprojekt kan du kontakta vår nyproduktionsansvariga Jon Gannvik, jon.gannvik@poseidon.goteborg.se, 031-332 10 31 eller kommunikationsansvarig nyproduktion Mia Olsson Broander, mia.broander@poseidon.goteborg.se, 031-332 15 51.