Framtiden

Tillbaka

Räddningsmissionen öppnar skola i Tynnered

Nästa höst startar Räddningsmissionen sin första grundskola i Göteborg, i Familjebostäders lokaler. Förhoppningen är att skolan på Opaltorget, ”en skola mitt i byn”, ska bli en positiv kraft för hela Tynnered – även efter skoltid.

Räddningsmissionen har länge arbetat i och tillsammans med olika skolor. Nu tar de steget att öppna upp en alldeles egen skola; en Communityskola som startar i augusti 2021 med två klasser i årskurs 7. Med ambitionen att vara en positiv samlande kraft för hela stadsdelen kommer skolans lokaler även att användas på kvällar och helger till aktiviteter som studiestöd, musikskola, mentorskap, föräldrastöd och programmeringskurser.

– Skolan är ett välkommet och positivt inslag i området för våra hyresgäster och alla som bor och verkar i närheten, säger Thomas Samuelsson, distriktschef på Familjebostäder.

– Vi är glada att kunna hjälpa till med lokaler som kan nyttjas av skolbarn och andra under både dagtid och kvällstid.

Räddningsmissionen har under flera år arbetat med skolor, särskilt i socioekonomiskt utsatta områden genom olika insatser som studiestöd, läxhjälp och aktiviteter för föräldrar.

– Skolans främsta uppdrag är inte att ge elever rätt sorts värderingar, eller att göra dem anställningsbara, eller ens att ge dem godkända betyg, säger Emil Mattsson, direktor på Räddningsmissionen.

– Skolans viktigaste uppdrag är att öppna upp världen för eleverna. Oavsett om det handlar om hur ett öga fungerar, hur första världskriget startade eller hur man sätter den perfekta bröddegen – skola handlar först och främst om lärande, kunskap och bildning. Därför kommer vi att leta noggrant efter lärare som älskar sina ämnen och älskar sina elever. Skola handlar om att förmedla denna fascination för världen till eleverna.

Skolan som kommer att ligga på Opalgatan 83-89 är en icke vinst-drivande friskola där elevrekrytering görs efter närhetsprincipen och med syskonförtur enligt Skolverkets riktlinjer.

Vill du veta mer, kontakta gärna Christian Hemmingsson, områdeschef på Familjebostäder 0317316715 christian.hemmingsson@familjebostader.se