Framtiden

Tillbaka

​Torgen är julpyntade men i år blir det inga jul-evenemang

Regeringen la igår en remiss på ytterligare åtgärder för att hejda smittspridningen vilket innebär att GöteborgsLokaler tyvärr måste ställa in årets planerade julevenemang.

I år hade GöteborgsLokaler och handlarna på Göteborgs lokala handelsplatser valt att skala ner torgens uppskattade julaktiviteter och genomföra dem i lite mindre skala och corona-anpassade. Men då evenemangen är offentliga tillställningar så får dessa nu inte genomföras.

Åtgärderna som presenterades av regeringen innebär att det ska bli förbjudet att anordna allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 8 deltagare, tidigare var det 50. Detta föreslås träda i kraft den 24 november. Regeringen skriver att utgångspunkten är att den föreslagna begräsningen inte ska gälla längre än fyra veckor. Men om situationen inte har förbättrats kommer restriktionerna att behöva förlängas över jul och nyår. Allt detta görs för att begränsa smittspridningen av Covid-19.

GöteborgsLokalers lokala torg är fint julpyntade med juldekor, granar och julbelysning. Vi har placerat ut hundratals granar och hängt upp flera kilometer julbelysning på handelsplatserna. Detta hoppas vi kan sprida en fin julstämning till de besökare som kommer till torget för att utföra sina vardagsärenden. Eller som bara är ute och promenerar.