Framtiden

Tillbaka

Slutsålt på rekordtid i BRF Ättekroken i Kålltorp

Nu är alla 79 lägenheter i BRF Ättekroken sålda och det har gått i rask takt. Det var inte något som kändes helt självklart när försäljningen startade i början av juni.

– Även om husen ligger i populära Kålltorp så var vi inte helt säkra på hur det skulle gå, säger Amanda Samuelsson, säljare på Egnahemsbolaget. Dels var vi mitt i den allmänna coronastämningen där nya rapporter om permitteringar och varsel kom nästan dagligen, vilket gjorde marknaden svårbedömd. Dels var det strax inpå semestrar, en annan faktor som påverkar försäljningen. Det är också en ganska stor bostadsrättsförening med många lägenheter, så det var svårt att sia om hur lång tid det skulle ta att sälja slut.

Försäljningen gick dock betydligt snabbare än prognosen, som sa att det skulle vara slutsålt till inflyttningen i april 2021.

För att anpassa visningarna till coronasituationen har dessa hållits enskilt, med de som köpte innan en visningslägenhet stod klar i september, Övriga lägenheter har sålts efter visning i visningslägenheten, med begränsat antal personer och långa visningar för att kunna hålla bra och säkert avstånd inne i lägenheten. I övrigt sker det mesta i försäljningsprocessen nu digitalt, från säljstartsevent till kontraktsskrivning.

– Nu längtar jag till att få vara med när kunderna får flytta in. Lägenheterna, som Brixly bygger åt oss, är så fina så de har verkligen varit en fröjd att få visa, avslutar Amanda.