Framtiden

Tillbaka

Bostad2021: Uthyrningsstart för Poseidons 12 nya hyresrätter i Kålltorps 40-talsbebyggelse

Idag startar uthyrningen av 12 lägenheter som Egnahemsbolaget bygger för Poseidon och Bostad2021 i populära Kålltorp, ett stenkast från Munkebäcks Torg. I huset byggs också ett husvärdskontor.

Mellan två av Ättehögsgatans befintliga hus, där det tidigare låg en lokal, tillförs nu 12 ljusa och fina hyresrättstvåor med hiss i ett nytt 7-våningshus. Parallellt bygger Egnahemsbolaget 79 nya bostadsrätter.

– Det här är ett lugnt och väldigt populärt område där vi redan förvaltar bostäder för många hyresgäster. Vi är glada att kunna erbjuda möjlighet till ett hyresrättsboende med hiss för småbarnsfamiljerna och de som är äldre, säger Lars Halling som är marknadschef på Bostads AB Poseidon.

  Diskret och ljust, med ekparkett och fönsterbrädor i kalksten

  Huset byggs i diskret, ljus putsad fasad, som smälter väl in i området. I entréplanet blir det plats för lokaler, samt att det i anslutning till huset byggs separata cykelhus och framöver ett friliggande miljöhus för sopsortering på gården. De nya hyresgästerna kommer att dela gård med Poseidons befintliga hyresgäster och de som flyttar in i de nya bostadsrätterna som Egnahemsbolaget bygger parallellt.

  Rökfritt och bredband upp till 1000 Mbit/s

  Som alltid när Poseidon bygger nytt blir hela huset rökfritt. I fastigheten finns fibernätet Framtidens Bredband, där hyresgäster kan beställa tjänster inom bredband, tv och telefoni på upp till 1000 Mbit/s. Huset som får adressen Zachrissonsgatan 7f kommer också att inrymma ett husvärdskontor med adressen Ättehögsgatan 1.

  Del av Bostad2021

  Vårt projekt i Kålltorp är ett av jubileumsprojektet i Bostad2021 – ett unikt samverkansprojekt mellan privata, kooperativa och kommunala byggaktörer i Göteborgs Stad. Satsningen innebär att 7 000 bostäder, utöver ordinarie bostadsproduktion, ska vara färdigställda 2021. Bostad2021 ingår i Göteborgs 400-årsjubileum med målet att göra Göteborg till en ännu bättre stad.

  Initialt sökbara på intern omflyttningsplats

  Från idag läggs de 12 lägenheterna ut på Poseidons interna omflyttningsplats. Lägenheterna ligger sökbara under cirka en veckas tid. De som inte blivit uthyrda där blir därefter sökbara på Boplats. I juni 2021 ska huset stå färdigt och vara redo att ta emot sina första hyresgäster.

  Här under Nya bostäder på vår hemsida kan du läsa mer om nyproduktionen på Zachrissonsgatan, och se vilka lägenheter som är sökbara i vår lägenhetsväljare.

  Arkitekt: Norra Flygeln AB, Karl Ljungberg Visualiseringar: 3dVision

  Här ser du alla våra pågående och planerade nyproduktionsprojekt.

  Har du frågor om detta och övriga nyproduktionsprojekt kan du kontakta vår nyproduktionsansvariga Jon Gannvik, jon.gannvik@poseidon.goteborg.se, 031-332 10 31 eller kommunikationsansvarig nyproduktion Mia Olsson Broander, mia.broander@poseidon.goteborg.se, 031-332 15 51.