Framtiden

Tillbaka

Bostad2021: Start för uthyrning i Poseidons nya ekologiska kvarter på Mandolingatan

Idag startar uthyrningen av de första 104 av 565 hyresrätter som Framtiden Byggutveckling bygger för Poseidon på Mandolingatan vid Frölunda Torg. Här kan du dela cykel och bil med grannen. 17 av första etappens lägenheter utrustas för hyresgäster som fyllt 70.

Mandolingatans nya kvarter erbjuder ett klimatgenomtänkt boende med intim citykänsla, mobilitetslösningar och gröna vardagsrum mellan husen. Detta bara en kvart med buss eller elcykel från havet och stan, precis intill Frölunda Torg som är en av Göteborgs bästa handels- och kommunikationshubbar.

– Jag ser framför mig att många kommer att kunna trivas här ihop. Dels miljömedvetna barnfamiljer, par och studenter som vill leva cityliknande nära havet med delningsekonomi. Dels de som fyllt 70 och ser fram mot Trygghetsboendets gemenskap och säkerhetslösningar i lägenheten, säger Lars Halling, marknadschef på Bostads AB Poseidon.

– Det speciella med det här projektet är ju förutom en känsla av intima citykvarter, läget intill handels- och kommunikationshubben Frölunda Torg och de gröna mobilitetslösningarna som ska göra det lättare för våra hyresgäster att leva hållbart, säger Chreismer Ericzon, distriktschef på Poseidon.

– Vi har fått till en riktigt fin lösning för våra äldre hyresgäster, som fyllt 70. Dels finns det möjlighet att bo ute bland övriga familjer i beståndet, men vi har även samlat lägenheter med egna loftgångar bara för seniorer, som gör det lättare för umgänge och för hemtjänsten när de behövs, säger Chreismer Ericzon.

  Enklare vardag med gröna mobilitetslösningar

  Med nyproduktionen på Mandolingatan erbjuds färre parkeringsplatser för egen bil och istället möjligheter till en mer miljövänlig livsstil. Förutom att kvarterets bil- och cykelpool ger möjlighet att dela praktiska och klimatsmarta fordon med grannen finns cykelrum och annan väderskyddad cykelförvaring på flera ställen, gemensamma cykelpumpar, möjlighet till förvaring av cykel i vissa lägenheter liksom realtidstavlor som visar dig när nästa buss och spårvagn går. För att alla som flyttar in ska upptäcka fördelarna med kollektivtrafiken bjuds nya hushåll i de nybyggda kvarteren på ett månadskort hos Västtrafik.

  Variation och smarta lägenhetslösningar

  Kvarteren får en god blandning av olika lägenhetslösningar och storlekar på lägenheterna. Här finns den lilla yteffektiva ettan för singeln, den trevliga ettan eller tvåan för personer över 70 och större flexibla bostäder för den stora familjen. Flertalet av lägenheterna har plats för cykelförvaring och ett litet extra bonusutrymme med fönster som kan användas som arbetsrum, förråd, extra barnrum eller varför inte ett gästrum.

  Trygghetsboende för 70+

  I kvarteret erbjuds gemenskap och ett antal hyresrätter för den som är över 70 år. I första etappen 17 stycken och i den andra etappen 20. Hemmen utrustas med tittöga, handtag i badrummet och spisvakt. Under hösten planeras aktiviteter starta upp för gemenskap i en gemensamhetslokal.

  Rökfritt och bredband upp till 1000 Mbit/s

  Som alltid när Poseidon bygger nytt blir hela huset rökfritt. I fastigheten finns fibernätet Framtidens Bredband, där hyresgäster kan beställa tjänster inom bredband, tv och telefoni på upp till 1000 Mbit/s. I området kommer också Poseidons nya distriktskontor att byggas och ett nytt husvärdskontor.

  Del av Bostad2021

  Vårt projekt på Mandolingatan är ett av jubileumsprojekten i Bostad2021 – ett unikt samverkansprojekt mellan privata, kooperativa och kommunala byggaktörer i Göteborgs Stad. Satsningen innebär att 7 000 bostäder, utöver ordinarie bostadsproduktion, ska vara färdigställda 2021. Bostad2021 ingår i Göteborgs 400-årsjubileum med målet att göra Göteborg till en ännu bättre stad.

  Initialt sökbara på intern omflyttningsplats

  Från idag läggs lägenheterna ut på Poseidons interna omflyttningsplats. Lägenheterna ligger sökbara under cirka en veckas tid. De som inte blivit uthyrda där blir därefter sökbara på Boplats. I juni 2021 ska lägenheterna i första kvarteret stå färdiga och vara redo att ta emot sina första hyresgäster.

  Här kan du läsa mer om nyproduktionen på Mandolingatan.

  Här ser du alla Poseidons pågående och planerade nyproduktionsprojekt.

  Arkitekt: Liljewall arkitekter

  Har du frågor om detta och övriga nyproduktionsprojekt kan du kontakta Poseidons nyproduktionsansvariga Jon Gannvik, jon.gannvik@poseidon.goteborg.se, 031-332 10 31 eller kommunikationsansvarig nyproduktion Mia Olsson Broander, mia.broander@poseidon.goteborg.se, 031-332 15 51.

  Har du frågor om Trygghetsboende kan du kontakta affärsutvecklare Patrik Hakenmyr på patrik.hakenmyr@poseidon.goteborg.se, 031-332 11 10.