Framtiden

Tillbaka

Uthyrningsstart: 170 hyresrätter i skönt läge bakom Östra sjukhuset

Idag startar uthyrningen upp för 170 hyresrätter som Poseidon uppför i en solfjäderform i Torpa, granne med Östra sjukhuset. Nio hus med hyresrätter blir det utmed skogskanten. Ett av husen blir ett BmSS-boende. Det är systerbolaget Framtiden Byggutveckling som bygger.

– Vi pratar nyproduktion att hyra i en del av staden där det inte byggts hyreshus på länge. Så vi tror på en stor efterfrågan, inte minst eftersom nybyggnationen ligger fantastiskt på en hylla, med riktigt maffig utsikt för familjerna som bor högst upp. Kanske blir det här den nya gräddhyllan i Östra Göteborg, säger Lasse Halling som är uthyrningschef på Poseidon.

  Smäckra former på Smögengatan

  Poseidons hus ligger parvis grupperade i en solfjädersform mot den svagt böjda allégatan, och med ett något upphöjt parkeringsgarage mellan sig. Garagens tak kommer att användas till gemensamma gårdar som med sin grönska och terrasser smälter ihop med skogen och naturen som omger husen. Gårdarna har inslag av granit och sten som finns naturligt i området.

  Det är hus som är både tydliga och smäckra i sin form – och demokratiska när det gäller ljusinsläpp eftersom alla lägenheter får ljusinsläpp från flera väderstreck. Materialen är rustika med tegel och betong, vilket passar fint med naturen i området som består mycket av klippor och skog, säger ansvariga arkitekten Ann Tolly från Liljewall arkitekter.

   170 hyresrätter med tyngdpunkten på tvåor och treor

   Husen som får adressen Smögengatan 30-42 består av 4 lägenheter per plan i 6 till 7 våningar. Totalt blir det 170 hyresrättslägenheter, fördelade på 1 till 4 rum och kök med tyngdpunkten på tvåor och treor. Huset längst i söder kommer att skräddarsys för BmSS med 9 lägenheter. BmSS-huset är i 3 till 4 våningar. Husen är byggda enligt standarden ”Miljöanpassat byggande Göteborg”.

   Sökbara på intern omflyttningsplats och på Boplats

   Från idag börjar de första 64 hyresrätterna på Smögengatan att läggas ut stegvis på Poseidons interna omflyttningsplats. Lägenheterna ligger sökbara under cirka en veckas tid, och de som inte blir uthyrda blir därefter sökbara på Boplats för den som står i kö där. I augusti 2021  börjar inflyttningen.

   Här under Nya bostäder på Poseidons hemsida kan du läsa mer om nyproduktionen i Torpa, och se vilka lägenheter som är sökbara just nu i en lägenhetsväljare.

   Här ser du samtliga Poseidons pågående och planerade nyproduktionsprojekt

   Har du frågor om detta och övriga nyproduktionsprojekt kan du kontakta Poseidons nyproduktionsansvariga Jon Gannvik, jon.gannvik@poseidon.goteborg.se, 031-332 10 31 eller kommunikationsansvarig nyproduktion Mia Olsson Broander, mia.broander@poseidon.goteborg.se, 031-332 15 51.

   Arkitekt: Liljewall arkitekter. Visualiseringar och lägenhetsväljare: 3dVision.