Framtiden

Tillbaka

Nya lägenheter i Selma stad

Selma stad växer fram med över 1 700 nya bostäder och andra byggnader som bildar det nya torget. Mycket är redan klart och mer kommer att hända i området de närmaste åren. Det gröna parkstråket med planteringar, lekplatser och umgängesytor breder samtidigt ut sig längs området. De första bostäderna av Familjebostäders totalt 238 vid Selma Lagerlöfs Torg finns nu att söka.

De närmaste åren byggs sex tegelhus och ett trähus för Familjebostäder. Ett av husen är helt runt. Därefter följer två ytterligare kvarter där det idag finns byggnader som ska rivas under hösten.

Det nya fyravåningshuset i tegel har både loftgång och trapphus. Alla 27 lägenheterna har uteplats eller balkong. Här finns cykelparkering på gården i cykelhus med sedumtak. Innergården är grönskande med platser för att umgås och på hustaket finns solceller. Lägenheterna är ljusa med öppen planlösning, fönsterbänkar i sten och parkettgolv. Helkaklat badrum med klinker på golvet och tvättmaskin och torktumlare. Kök från Vedum.

– Vi har redan många hyresgäster som bor och trivs i området och ser fram emot att välkomna fler. Här finns det mesta för ett gott vardagsliv som mataffär, fiskhandel, butiker, skola, bibliotek, ett grönskande parkstråk och fina lekplatser för små och stora barn, säger Magnus Möller, områdeschef på Familjebostäder.

Samtidigt med den första inflyttningen i december fylls även ett nytt vård- och omsorgsboende med hyresgäster från ett av husen som ska rivas. Framtiden Byggutveckling har byggt boendet liksom alla övriga Familjebostäders hus. Vård- och omsorgsboendet ägs och förvaltas av Familjebostäder och verksamheten sköts av Göteborgs Stad.

– Mellan de två hus som byggs just nu växer ett nytt torgstråk fram och den nya delen av torget tar form allteftersom husen växer. Förutom nya fina hus blir det gröna gårdar och inslag av konst, berättar Marie Dellve, projektchef på Framtiden Byggutveckling.

De nya gatorna får namn som kommer från Selma Lagerlöfs litteratur som exempelvis Havssilvers Gränd, Charlotte Löwenskölds Gränd och Dunfins Gata.

Följ gärna vad som händer i området på www.selmastad.se

Vill du veta mer, kontakta gärna Anna Björklund, kommunikationsstrateg på Familjebostäder 0705730530 anna.bjorklund@familjebostader.se