Framtiden

Tillbaka

Bostadsbolaget firar 75-år med film

Nu är den här – filmen om Göteborgs äldsta kommunala bostadsbolag. Bostadsbolaget firar 75 år och genom nedslag i vår historia bjuder vi samtidigt på en tidsresa genom Göteborg från tidigt 40-tal och fram till idag.

Förra året var det 75 år sedan Bostadsbolaget bildades med syfte att främja bostadsförsörjningen och bygga bort trångboddheten som rådde i flera delar av Göteborg. Hos oss fick människor ett tryggt och modernt boende. När lägenheterna i våra första hus i Torpa skulle hyras ut hade barnfamiljer som bodde i utdömda lägenheter förtur. Allmännyttans roll var tydlig.

  • Vi och våra systerbolag inom Framtidenkoncernen har fått fortsätta spela en viktig roll i Göteborgs utveckling, inte bara som bostadsbyggare utan också som samhällsbyggare, säger Kicki Björklund, vd på Bostadsbolaget.
  • Det innebär en möjlighet att vara med och fortsätta det viktiga arbete som startades för 75 år sedan – att bidra till trygga och trivsamma hem för göteborgarna.

Hon är själv uppvuxen inom allmännyttan, närmare bestämt i Biskopsgården, och tycker därför det är extra speciellt att få leda arbetet med att driva Göteborgs äldsta kommunala bostadsbolag.

Filmen blir också en berättelse om en liten del av Göteborgs 400-åriga historia. Bland annat får vi följa med till Bostadsbolagets allra första område – Torpa – och träffa husmödrarna Agnes och Vera som nyss flyttat in, ta en titt på Bostadsbolagets egen tv-kanal från 80-talet där Bingolotto en gång startades och hänga med youtubern MiljöMaja som guidar genom dagens Kvillebäcken. Detta och mycket mer i filmen om Bostadsbolagets 75-åriga historia som du hittar här: Bostadsbolagets Jubileumsfilm – YouTube

Om Bostadsbolaget
Bostadsbolaget är en del av Framtidenkoncernen som ägs av Göteborgs Stad. Det innebär att vi arbetar för en hållbar stad, öppen för världen. Vi har sedan vi bildades i november 1945 arbetat mot samma mål: att ta krafttag mot bostadsbristen och höja standarden på bostäderna. Vi har totalt 24 829 hyresrätter fördelade över Göteborgs alla stadsdelar. Varje dag arbetar våra 345 medarbetare med att skapa goda och trygga boendemiljöer tillsammans med våra hyresgäster och andra samarbetspartners.

Frågor:
Om Bostadsbolaget: Kicki Björklund, vd, Bostadsbolaget, tel: 031-731 50 00
Om filmen: Malin Pethrus, pressansvarig, Bostadsbolaget, tel: 031-731 51 13