Framtiden

Tillbaka

Rekordmånga sommarjobb i Bergsjön

I år erbjuder Familjebostäder över 300 ungdomar sommarjobb, och blir därmed den arbetsgivare som tar emot flest feriearbetare i hela Göteborg. Majoriteten av ungdomarna arbetar i Bergsjön.

Varje sommar erbjuder Göteborgs Stad feriearbete till flera tusen ungdomar. I år tar Familjebostäder emot drygt 300 av dessa. Det är fler sommarjobb än någon annan enskild arbetsgivare i Göteborgs Stad erbjuder. De flesta av sommarungdomarna är i Bergsjön där de ska göra fint och delta i konstprojekt och andra aktiviteter.

– Vi är väldigt glada och stolta över att kunna ta emot så många ungdomar i Bergsjön, säger Samaneh Vahebi, projektledare för feriearbetarna på Familjebostäder i Bergsjön.

Arbetsuppgifterna för feriearbetarna i Bergsjön kommer bland annat handla om fastighetsskötsel, ogräsrensning och att hålla rent och snyggt i området.

– Det finns även planer på olika konstprojekt i samarbete med Chalmers och kulturstråket, barnaktiviteter och ett pop-up-café som ska drivas av ungdomarna, berättar Samaneh Vahebi.

För att välkomna ferieungdomarna har Familjebostäder i Bergsjön och stadsdelen även anställt sammanlagt 16 handledare som ska vägleda och arbetsleda ungdomarna så att sommarjobbet blir så givande och roligt som möjligt.

I samband med sin anställning kommer alla ungdomar även att gå två utbildningar. Den ena handlar om bemötande av barn med särskilda behov och den andra handlar om jobbsökande, privatekonomi och vad man ska tänka på när man söker bostad. Anledningen till den utökade sommarjobbssatsningen är att vi har sett att det finns ett stort behov av sysselsättning för unga i Bergsjön och i hela staden. Vi tar även emot extra många sommarungdomar i Tynnered,

Sommarjobbarna går i nian och första eller andra året på gymnasiet och jobbar under tre olika perioder mellan 14 juni och 13 augusti. Anställningarna sker i samarbete med Göteborgs Stad.

Vill du veta mer, kontakta gärna Samaneh Vahebi, projektledare för feriearbetarna på Familjebostäder i Bergsjön 0317318348 samaneh.vahebi@familjebostader.se