Framtiden

Tillbaka

Första dagen på simskolan vid Bergsjöbadet

Varje sommar ordnas sommarsimskola i Bergsjön med undervisning av Svenska Livräddningssällskapet Göteborg. Simskolan pågår vecka 28-31 på vardagar kl 10-16 och anmälan görs första dagen på plats. Familjebostäders hyresgäster betalar 100 kr och alla från fem år är välkomna.

– Att kunna simma är det första steget för ökad säkerhet i och vid vatten. Men det handlar om mycket mer än att bara lära sig att simma. Vattensäkerhet är ett förhållningssätt till vatten för att man ska kunna känna frihet och glädje i och kring vatten, säger Tina Heiker Hult, verksamhetschef på Svenska Livräddningssällskapet Göteborg.

Även vuxna är välkomna att delta. Simskolan brukar vara välbesökt med små och stora elever som lär sig simma och blir säkrare i vattnet. Samtidigt har de roligt och njuter av sommarvädret. Vattentemperaturen har varit över 20 grader i Bergsjön den senaste veckan.

Familjebostäder har erbjudit simskola i över 20 år och bidragit till att fler än 1000 barn lärt sig simma. Utöver simkunnighet ger simskolan en daglig härlig utflykt till badet, som blir en mötesplats för grannar och vänner.

Eftersom många simhallar har varit stängda under året är det extra värdefullt att barn får möjlighet att simträna med bra handledning under sommarlovet.

Vill du veta mer, kontakta gärna Tina Heiker Hult, verksamhetschef eller en teamledare på Svenska Livräddningssällskapet Göteborg, tina.h.hult@slsgoteborg.se, 0725 85 0082 eller teamledare@slsgoteborg.se