Framtiden

Tillbaka

Premiär för BackaVarvet!

Lördag 2 oktober går startskottet för första upplagan av Poseidons nya motionslopp – BackaVarvet. Deltagare från 4 till 100 år kan välja att gå eller springa mellan 400 meter och 5 kilometer.

BackaVarvet är detta första år öppet för boende hos Poseidon i Backa, men tanken är att det årliga loppet ska växa och bjuda in hela staden till att uppleva Backa.

– Vi på Poseidon vill starta upp en rolig aktivitet som engagerar och får fler att mötas och röra på sig i Backa. Vi hoppas också på sikt att BackaVarvet kan bidra till att fler besöker Backa och upptäcker allt det positiva med denna stadsdel, säger Carl Blixt, utvecklingsledare på distrikt Backa, Poseidon.

Det blir olika starttider och sträckningar för olika åldrar samt en promenadgrupp för de som föredrar att gå istället för att springa. Som längst blir det 5 kilometer runt en bit av bostadskvarteren i Backa Röd och upp i det angränsande skogsområdet. Start och målgång blir vid idrottsplatsen i Backa Röd, intill Baron Rogers gata 1.

Alla som deltar får medalj, korv, dryck och deltar i utlottning av fina priser.

Anmälningarna har redan börjat trilla in hos Carl och han ser fram emot en rolig dag.

– Vi vill att BackaVarvet ska ge glädje för de som deltar och hejar på och att man får chansen att träffa grannar och andra Backabor. Det tror jag vi alla längtar efter med tanke på restriktionerna som varit.

Startgrupper, sträckor och starttider:

4 – 6 år: 400 m (kl 10.30)

7–10 år: 1 200 m (kl 11.15)

11–13 år: 2 500 m (kl 12.00)

14–100 år: 5 000 m (kl 12.45)

4–100 år: 1 200 m promenad (kl 13.30)

Start och mål: Idrottsplatsen i Backa Röd, vid Baron Rogers gatan 1.