Framtiden

Tillbaka

66 nya hyres- och studentlägenheter i växande Gamlestaden

Nu tas snart det första spadtaget för 66 nya hyreslägenheter vid Gamlestadsvägen. Bergman & Höök Byggnads AB har fått uppdraget av Framtiden Byggutveckling att bygga hyreslägenheter i en totalentreprenad. Här blir det enkelt att leva klimatsmart med solceller och mobilitetsåtgärder. 

I Gamlestaden, som utvecklas till en del av Göteborgs framtida utökade innerstad, tas snart det första spadtaget för nya bostäder. Bergman & Höök Byggnads AB har fått uppdraget av Framtiden Byggutveckling att bygga i en totalentreprenad. Vid Gamlestadsvägen byggs ett vinklat hus i fyra och fem våningar med 66 hyreslägenheter varav 6 är för studenter. Solceller och mobilitetsåtgärder gör det enkelt att leva klimatsmart och innergården får ett lugnt och avskärmat läge från gatan med lekyta, sittplatser och pergola.

”Vi ser fram emot att få bygga 66 hållbara hyreslägenheter i samarbete med Bergman & Höök i Gamlestaden, en attraktiv stadsdel som utvecklas starkt,” säger Martin Blixt, VD Framtiden Byggutveckling.

De färdigställda bostäderna kommer ägas och förvaltas av Poseidon och inflyttning planeras till våren 2024.

”Vi är jättetaggade över att bygga för Framtiden Byggutveckling och ser fram emot att tillsammans bygga detta fina projekt i Gamlestaden. Jag är övertygad om att vi kan ta våra olika kompetenser och nå nya höjder.” säger Mattias Klysing, VD på Bergman & Höök Byggnads AB.

Sedan 2016 arbetar Framtiden Byggutveckling med att initiera, utveckla och producera bostäder i hela Göteborg. Allt för att fler göteborgare ska få tillgång till hyresrätter med rimlig hyra.


Kontaktpersoner
Martin Blixt, VD Framtiden Byggutveckling AB, 031-773 83 42, martin.blixt@framtiden.se
Mattias Klysing, VD Bergman & Höök Byggnads AB, 070-602 09 11, mattias.klysing@bergman-hook.se