Framtiden

Tillbaka

Äntligen får vi fira jul på torgen igen

Förra året satte coronapandemin stopp för våra traditionella julfiranden på torgen. Nu har de flesta restriktioner hävts och vi kan åter igen se fram emot julmys på handelsplatserna. Här hittar du alla planerade julfiranden på torgen. Självklart kommer julbelysning och annan dekor att lysa upp och sprida värme under hela december.

Cindy Jonsson är affärsutvecklingschef på GöteborgsLokaler och hon gläds åt att vi åter igen kan träffas och fira på torgen.

– Vi är väldigt glada att få starta upp våra platsskapande aktiviteter som bidrar till att levandegöra stadens torg och handelsplatser. Våra julaktiviteter är viktiga för oss och vi har verkligen saknat möjligheten att träffas och fira in julen med besökare och handlare på våra torg, säger Cindy Jonsson.

Axel Dahlströms Torg

Torsdag 25 november kl. 17.00-18.00

Denna dag tänder vi torggranen tillsammans med Nordhemsskolans musikklasser och Högsbo Scoutkår som bjuder på glögg och pepparkakor.

Lördag 11 december kl. 11.00-14.00

Idag firar vi in julen på torget. Det blir julmarknad och julgranspyssel för barnen, tomtebesök, glögg och pepparkakor. Pannkakstrossen gästar torget med nygräddade pannkakor. I Axelhuset öppnar en hantverksmarknad. Vi kan också se fram emot grötkafé, fiskdamm, julateljé och musikquiz.

Bergsjön Centrum

Fredag 3 december kl. 15.00-18.00

Vi bjuder på traditionellt julfirande i centrum. Det blir julpyssel, juliga aktiviteter och julmarknad med Textilateljé Bergsjön. Tomten kommer självklart på besök och det blir julsånger med kyrkans kör. Det bjuds på glögg och annat gott.

Dr Fries Torg

Fredag 26 november kl. 15.00-18.00

Julen firas in på torget med julgranständning, hållbart julgranspyssel och tomte på plats. Det blir jultal och julkonsert med elever från Kulturskolan City samt kören Saltstänk. På plats på torget finns också flera utställare. Dagen till ära är det premiär för Dr Fries Torgs egna julhäfte med massor av julklappstips från torgets handlare.

Friskväderstorget

Lördag 4 december kl. 11.00-15.00

För första gången har vi traditionellt julfirande på Friskväderstorget. Här får barnen pyssla sina egna julgransdekorationer, lyssna på julmusik, dricka ekologisk glögg och äta goda, ekologiska pepparkakor.

Gårdsten Centrum

Fredag 3 december kl. 14.00-18.00

Julen kommer till Gårdsten Centrum. Dagen bjuder på hållbart julpyssel för barnen samt glögg och varm choklad. Har vi tur kommer tomten på besök.

Kortedala Torg

Fredag 10 december kl. 15.00-18.00

Traditionellt julfirande och julmys på torget. Kom och skapa något vackert att hänga i julgranen. Vi bjuder på glögg och pepparkakor. Tomten kommer självklart på besök och Kortedala musikklasser lussar för oss med sitt traditionella Luciatåg.

Haga

Varje helg 27 november till 19 december

Vi är så glada att i år åter igen kunna anordna Hagas julmarknad. Som vanligt kan besökare förvänta sig riktigt härlig julstämning i hela Haga. Under Jul i Haga kommer det vara juldekorerat med granar, julbelysning, och juliga skyltfönster. Butikerna är välfyllda och ser fram emot julhandeln. Julmarknaden kommer hållas lördag och söndag varje adventshelg med stämningsfull körsång från olika körer och vokalister, musik och ridning på söndagar för barnen. Välkomna att besöka Göteborgs mysigaste julmarknad.

Hjällbo Centrum

Torsdag 9 december kl. 14.00-17.00

Denna dag i mitten av december firar vi jul på torget med julpyssel för barnen. Det serveras rykande varm choklad och pepparkakor.

Hammarkulletorget

Torsdag 16 december kl. 14.00-17.00

Granen är tänd och julen är på ingång. Vi dukar upp med julpyssel på torget och bjuder på glögg, varm choklad och pepparkakor. Allt till tonerna av stämningsfull julmusik.

Kyrkbytorget

Torsdag 25 november kl. 17.00-19.00

Vi tänder granen på torget och lyssnar till vacker julmusik av Lilla sjungande julgranen. Dansföreningen på torget bjuder på glögg och pepparkakor och som avslutning så dansar vi tillsammans runt granen. Förhoppningsvis får vi även besök av självaste tomten.

Olskroken

Lördag 11 december kl. 11.00-15.00

Denna lördag firar vi in julen i Olskroken med stämningsfull julmusik, hållbart julgranspyssel, ekologisk varm choklad med grädde och pepparkakor, nygräddade pannkakor och naturligtvis tomtebesök. Poseidon har även julloppis för sina hyresgäster.

Radiotorget

Onsdag 24 november kl. 17.00-19.00

Kom till torget som nu är ombyggt och klart. Tillsammans dricker vi glögg och tar en nygräddad pannkaka från Pannkakstrossens vedugn samtidigt som vi lyssnar på stämningsfull julmusik från bland annat Lilla sjungande julgranen.

Selma Lagerlöfs Torg

Lördag 3 december kl. 15.00-18.00

Vi firar in julen på Selma Lagerlöfs Torg med hållbart julgranspyssel för alla barn, glögg och pepparkakor, julmaskot och tomtar. Pannkakstrossen gästar torget med nygräddade pannkakor. Julklappstips från handlarna på torget och mycket mer.

Tuve Torg

Lördag 27 november kl. 11.00-14.00

Idag firar vi jul på torget. Precis som 2019 eftersträvar vi att göra detta evenemang så hållbart det bara går. Det blir bland annat härlig julmusik, ekologisk glögg och pepparkakor och hållbart julgranspyssel för att komma i riktigt härlig julstämning. Inne i centrat visar Tuvebagarn hur man dekorerar sina pepparkakor. Röda Korset och Lions bjuder på julmarknad.

Vårväderstorget

Torsdag 25 november kl 14.00-18.00

Vi firar jul på torget med julgranspyssel, ekologisk glögg och pepparkakor. I år kan våra besökare se vår nya fina julbelysning på torget och dessutom njuta av extra fin julskyltning i ett av våra skyltfönster. Barnen får fiska i vår hållbara fiskdamm där fångsten är en återvunnen leksak. Samtidigt får barnen lära sig lite om hur plasten vi slänger påverkar våra hav.

Har du frågor? Kontakta:

Cindy Jonsson, affärsutvecklingschef på GöteborgsLokaler. cindy.jonsson@goteborgslokaler.se