Framtiden

Tillbaka

Smörblomman – där bostadsrätterna gått åt som smör i solsken

Det tog två månader att sälja alla 34 bostadsrätterna i föreningen Smörblomman i Björkekärr, Göteborg. Projektet har inte bara gått snabbt att sälja, det gick också snabbt att bygga. Husen har byggts av TM2 på Deromes fabrik, och har sedan monterats på plats.

– Att bygga med trämoduler från en torr och trygg miljö har inte bara gett fina bostäder, säger Anders Carlsson, projektledare på Egnahemsbolaget. Det går också snabbt vilket bidrar till att vi kan erbjuda prisvärda bostäder. Sedan är ju det här ett väldigt attraktivt område, med närheten till både naturen och stan, så det bidrar såklart till populariteten.

Bostäderna är 1-3 rum och kök. Kunderna är unga förstagångsköpare, den lilla barnfamiljen eller äldre par som lämnat villan när barnen flyttat hemifrån och vill ha något mer lättskött.

I slutet på januari är det inflyttning på Ljungslättsgatan för de nya köparna.

Bostad2021-projekt

Projektet Smörblomman ingår i BoStad2021, ett samarbete mellan Göteborgs Stad och näringslivet, med syfte att snabba på bostadsbyggandet i staden.