Framtiden

Tillbaka

Nu startar uthyrningen av första kvarteret vid Litteraturgatan

Utmed Litteraturgatan i Backa ersätts nu de kala parkeringsytorna med en grön och brokig kvartersstad. Idag startar uthyrningen av det första kvarteret, som bjuder på både radhuskänsla, utsikt över takåsarna och en grönskande innergård.

Den nya kvartersstaden längs med Litteraturgatan kommer att rymma sammanlagt 700 bostäder i elva kvarter. Åtta av kvarteren får hyresrätter som förvaltas av Poseidon.

För att ersätta parkeringsplatserna som försvinner vid nyproduktionen innehåller det första kvarteret längs Litteraturgatan fem våningar parkeringsdäck. Våning 6-7 består av 20 lägenheter som ringar in en privat innergård på taket.

Tack vare det höga läget får lägenheterna både fint ljusinsläpp och en härlig utsikt över takåsarna i de befintliga kvarteren. Den gemensamma innergården skapar plats för både umgänge och grönska och ger hela kvarteret en intim radhuskänsla.

För att göra det enkelt att leva klimatsmart finns det gott om cykelparkeringar i huset och alla hyresgäster som flyttar in får ett 90-dagars Västtrafikkort. Taket på det nya kvarteret täcks med solceller.

I samband med nyproduktionen omvandlas Litteraturgatan till en stadsgata som utformas efter de gåendes villkor med kollektivtrafikfält och separerade cykelbanor.

Lägenheter hyrs ut till sökande via Poseidons Omflyttningsplats samt via Boplats. Inflyttning sker i juli 2022.

Om Litteraturgatan
Utmed Litteraturgatan byggs nu elva nya kvarter som rymmer bostäder, parkeringar, lokaler, förskola och en torgyta. Åtta av kvarteren byggs som hyresrätter som förvaltas av Poseidon. Totalt byggs cirka 700 nya bostäder, varav drygt 500 blir hyresrätter. Tre kvarter blir bostadsrätter och byggs av Egnahemsbolaget. Syftet med den nya kvartersstaden är både att skapa fler bostäder, att bygga bort otrygghet samt att bygga ihop staden med de befintliga områdena.


Om kvarter 5, Litteraturgatan:

Antal lägenheter: 20

Storlek: 1-4 rum och kök

Inflyttning: Juli 2022

Arkitekt: QPG Arkitekter

Byggs av Framtiden Byggutveckling. Förvaltas av Poseidon.

Läs mer om Litteraturgatan här: https://nyabostader.poseidon.goteborg.se/litteraturgatan/