Framtiden

Tillbaka

Städning i egen regi gör succé i Hjällbo

Poseidons satsning på att anställa arbetslösa hyresgäster som lokalvårdare är lyckad. Städningen har aldrig varit lika uppskattad. Därför utökar nu Poseidon städningen i egen regi.

Redan 2018 startade Poseidon städning i egen regi och anställde fem långtidsarbetslösa kvinnor som även är hyresgäster i Hjällbo. För Esma blev det hennes livs första arbete.

– Det är ett jättebra och roligt jobb. Det bästa är hyresgästerna. Att få göra fint för dem och se hur glada de blir, det gör mig glad, säger Esma.

  Poseidons hyresgästenkät från förra året visar att 80% av hyresgästerna som får trapphus och tvättstugor städade i egen regi är mycket nöjda med städningen. Summan för samma nöjdhet är 65% bland hyresgäster med lokalvård i annan regi.

  Därför utökar Poseidon städningen med egen personal i Hjällbo. Det handlar om fem nya tjänster som främst är tillsatta av arbetslösa som bor i området.

  – Att anställa arbetslösa hyresgäster ger många vinnare. Vi får rena och trivsamma trapphus samtidigt som vi får fler in på arbetsmarknaden. Det ger en viktig framtidstro hos barnen i området att se sina föräldrar gå till ett arbete och ha en trygg inkomst. Ökad sysselsättning är även en del av den större områdesutvecklingen vi arbetar för, säger Dennis Andersson, distriktschef i Angered.

  Kontakt

  Har du frågor om städning i egen regi i Hjällbo?
  Välkommen att kontakta:

  Dennis Andersson, distriktschef Angered
  dennis.andersson@poseidon.goteborg.se, 031-332 15 24