Framtiden

Tillbaka

Nya hem, konst och service i världsklass

Familjebostäder har välkomnat hyresgäster i nästan 300 nya lägenheter, skapat konst i många av våra områden och besvarat fler än 100 000 samtal och 20 000 webbärenden under 2021. Och redovisar ett resultat efter finansnetto på 220 miljoner kronor.

Som allmännyttigt bostadsbolag gör vi vad vi kan för att skapa fler bostäder till göteborgarna – med helt nya hus och genom att skapa lägenheter i våra befintliga hus där det finns ytor som inte används. Alla som bor hos Familjebostäder ska få så god service som det bara går. Kundservicen är unik i sitt slag genom att vi hjälper till med det allra mesta via telefon, webb och chat – och det interna samarbetet med olika roller som tar över ärenden som behöver vidare hantering. Oavsett var någon bor eller vem som hjälper till är det fullt fokus och samma goda service som gäller.

När pandemirestriktionerna lättades under hösten fick vi äntligen träffa våra hyresgäster igen. Många ville fika och diskutera med oss på gårdarna och mellan husen.

– Vi vill verkligen lyssna på våra hyresgäster, säger Thorbjörn Hammerth, Familjebostäders vd som tillträtt under året.

– Kundbetygen har ökat och vi når bolagets bästa resultat någonsin. Men mest värdefullt är att så väldigt många har svarat på frågorna om hur vi sköter oss. Det ger oss goda förutsättningar att möta hyresgästernas önskemål och behov ännu bättre framöver, fortsätter Thorbjörn Hammerth.

Under året har vi också intensifierat arbetet i våra prioriterade områden Bergsjön och Tynnered utifrån Framtidenkoncernens strategi som innebär att Göteborg inte ska ha några särskilt utsatta områden 2025. Vi renoverar, skapar nya utemiljöer, trygghetsvandrar och samarbetar med andra aktörer för att skapa goda miljöer tillsammans. Sedan november klassas Tynnered inte längre som särskilt utsatt område.

Läs gärna mer om vad vi har lärt oss om flexibelt arbetssätt, hur vi värnar klimatet och tar hand om våra fina hus, eller allt om våra resultat i årsredovisningen på vår webbplats.
Finansiell info | Familjebostäder i Göteborg (familjebostader.se)

Vill du veta mer, kontakta gärna Anna Björklund, kommunikationsstrateg på Familjebostäder 0705730530 anna.bjorklund@familjebostader.se