Framtiden

Tillbaka

Poseidon storsatsar i sommar

Bemannad parklek, idrottsplats och samlingslokal, sommarvärdar, cirkusskola, badbussar, kajakpaddling, språkträning för barnfamiljer och mycket annat står på schemat när Poseidon drar i gång sommaraktiviteter denna vecka.

En av sommaraktiviteterna som är först ut är Sommar i Backa som inleds den 14 juni på näridrottsplatsen i Backa Röd och har öppet varje vardag hela sommaren. Här ska det anordnas idrottsaktiviteter, dans och andra aktiviteter via olika föreningar för barn, ungdomar och familjer. Dessutom går det att låna lekmaterial. Sommar i Backa är, som många andra av Poseidons sommaraktiviteter, ett samarbete med flera andra aktörer.

– Vi vill ordna en trygg mötesplats för boende i Backa Röd i sommar, dit man kan komma och leka och umgås. Sommarlovet ska vara en tid där barn kan få vara barn och familjer ska ha tid att umgås. Sommar i Backa är ett sätt för oss att bidra till det, säger Carl Blixt, utvecklingsledare för Poseidons distrikt Backa.

  Satsningen på sommaraktiviteter och sommarjobbare i Poseidons områden slår rekord i år. 333 ungdomar sommarjobbar hos Poseidon och det pågår sommaraktiviteter i fem av Poseidons sju distrikt, med extra fokus på våra områden i Hjällbo, Lövgärdet, Backa, Frölunda Torg och Biskopsgården.

  Sammanfattning av några sommaraktiviteter (detaljerad lista finns i bifogad pdf):

  Backa Röd: Sommar i Backa med bemannad idrottsplats och cirkusskola med Cirkus Cirkör i Ellen Keyskolan.

  Frölunda Torg: Sommarjobbare håller i aktiviteter för barn, ungdomar och seniorer, pop-up Bygglek i Positivparken och fotbollsläger.

  Biskopsgården: Parkour, spontanbasket, utflykter och språkträning för barnfamiljer.

  Hjällbo, Lövgärdet och Angered Centrum: Sommarvärdar håller i aktiviteter, bemannad parklek och idrottsplats, spontanfotboll, badbussar, naturvandring, kajakpaddling och sommarcafé.

  Kortedala och Gamlestaden: Gratis badbussar till havsbad.

  Har du frågor? Kontakta gärna:

  Carl Blixt, utvecklingsledare distrikt Backa, carl.blixt@poseidon.goteborg.se, 031-332 14 82.