Framtiden

Tillbaka

Bostadsbolagets huvudkontor för Hisingen invigs

Fredagen den 9 september kl 12.30 är du och dina kollegor välkomna på invigning av distrikt Hisingens nya huvudkontor på Friskväderstorget. Här kommer hela ledningen för distriktet att sitta och ökar därmed Bostadsbolagets närvaro i området ytterligare.

Bostadsbolagets mål, tillsammans med många andra starka aktörer, är att Biskopsgården inte längre ska finnas med på polisens lista över särskilt utsatta områden år 2025. Kom till invigningen och hör oss berätta mer om hur vårt arbete mot målet ser ut.

När? Fredagen den 9 september
Tid? kl 12.30 -15.00
Var? Friskväderstorget 9

Vi bjuder på dryck och lättare mat. För media behövs ingen föranmälan.

Varmt välkommen!

Vänliga hälsningar
Bostadsbolaget

Kontakt:
Pia Nilsson, kommunikatör Bostadsbolaget: pia.nilsson@bostadsbolaget.setel: 031-731 59 46
Henrik Lundberg, distriktschef Hisingen: henrik.lundberg@bostadsbolaget.se
tel: 031-731 59 55
Malin Pethrus, pressansvarig, Bostadsbolaget, malin.pethrus@bostadsbolaget.se
tel: 031-731 51 13

Bakgrund:
Biskopsgården är mitt inne i ett stort utvecklingsarbete där Bostadsbolaget tillsammans med Poseidon, moderbolaget Framtidenkoncernen samt flera andra aktörer i området arbetar strategiskt för att nå stadens mål – att inga områden i Göteborg ska finnas med på polisens lista över särskilt utsatt områden år 2025.

Genom så kallad superförvaltning arbetar Bostadsbolaget framför allt med huvudområden : Trygghetssäkrade fastigheter, Lokal närvaro sju dagar i veckan, Trygghetsdialoger, Trygghetsvärdar, Nolltolerans mot kriminalitet på torget, i lokaler, trappuppgångar, källare, garage och på parkeringar, Riktiga hyresförhållanden, Åtgärd inom 24 timmar vid skadegörelse eller klotter samt Sophantering utan nedskräpning.

Sedan tidigare samarbetar socialförvaltningen Hisingen, Bostadsbolaget, Poseidon, Willhem, Balder och GöteborgsLokaler genom Bo Bra 2.0 i Biskopsgården. Detta arbete leds av Bostadsbolaget. I veckan blev det klart att Volvokoncernen och Business Region Göteborg tar ett gemensamt handslag med Framtidenkoncernen och Willhem AB och startar ett samarbete likt det i Tynnered med mål som bland annat att fler har egen försörjning, fler som slutar grundskolan med gymnasiebehörighet och att antalet feriearbeten blir ännu fler för att ge ungdomar en första kontakt med arbetsmarknaden.