Framtiden

Tillbaka

Tomtar, pyssel och sång när vi firar traditionsenlig jul på stadens torg

Julen närmar sig med stormsteg och med den också årets viktigaste högtid för handeln. Och för alla som älskar jul. Precis som traditionen bjuder arrangerar GöteborgsLokaler även i år julfiranden på de torg bolaget förvaltar.

Letar du efter klassiska julklappar, är julmarknaderna i Haga eller på Axel Dahlströms Torg platserna att besöka. Vill du träffa tomten kan vi rekommendera en sväng förbi Kyrkbytorget eller kanske Bergsjön Centrum. Årets julfiranden doftar pepparkakor och ackompanjeras av klassisk julmusik i form av körer och den Lilla sjungande julgranen. På alla torg som GöteborgsLokaler förvaltar runt om i hela Göteborg tänds granar och julbelysning upp (all julbelysning är energisnål LED-belysning) och markerar startskottet för julen 2022 med massor av julhandel och julmys .

GöteborgsLokaler arrangerar även i år en mängd mysiga julfiranden. På varje handelsplats har GöteborgsLokaler tillsammans med butikerna satt ihop ett traditionsenligt program med extra mycket fokus på barnen. Här kan besökaren träffa tomten, pyssla, smaka nygräddade pannkakor och lyssna på ljuv julmusik. Allt helt kostnadsfritt.

– Vi är så glada att återigen kunna erbjuda 17 fina julevenemang på våra lokala torg, från Axel Dahlströms Torg i väst till Hjällbo Centrum i Nordost. Vi vet att det betyder mycket för göteborgarna att få komma ut och ta del av våra julevenemang som alla är gratis och där alla är välkomna. Flera av evenemangen är även hållbarhetscertifierade, vilket innebär att vi tänker extra på hållbarhet och miljö. Så ta tillfället i akt att mötas upp på torget, träffa grannar och skapa lite jultrivsel tillsammans, hälsar Cindy Jonsson, affärsutvecklingschef på GöteborgsLokaler.

Nedan listas årets alla julfiranden på handelsplatserna som arrangeras av GöteborgsLokaler.

Axel Dahlströms Torg

Torsdag 24 november kl. 17.00–18.00

Nu tänder vi torget fina julgran. Det bjuds på glögg och musik av torgets julkör.

Lördag 10 december kl. 11.00–14.00

Vi firar in julen på torget med hög mysfaktor! Det blir julmarknad, tomtar, hållbart julpyssel för barn, torgorientering, ponnyridning, glögg och föreningsaktiviteter både i Axelhuset och på torget.

Bergsjön Centrum

Fredag 9 december kl. 15.00–18.00

Vi firar in julen med stor julfest i centrum. Här blir det härlig julstämning tillsammans med flera organisationer och föreningar. Det bjuds på julpyssel, juliga pannkakor, glögg och mycket skoj. Självklart kommer tomten på besök.

Brunnsbotorget

Fredag 25 november kl. 17.00

Välkommen på traditionsenlig klockstapeltändning på torget. Vi sjunger in första advent och jultiden samt smakar på årets första glögg.

Dr Fries Torg

Fredag 25 november kl. 15.00–18.00

25 november blir det julgranständning och julaktiviteter på torget. Tillsammans med Poseidon firar vi in julen med traditionell julgranständning med körer från kulturskolans barnkör och Guldhedskyrkan. På torget blir det även hållbart julpyssel för alla barn, tomtebesök, glögg och pannkakor samt ponnyridning.

Friskväderstorget

Fredag 9 december kl. 15.00–18.00

Denna fredag blir det julmys på Friskväderstorget. Alla är varmt välkomna på glögg och pepparkakor samt pyssel för stora och små. I år har vi också ponnyridning på torget.

Gårdsten Centrum

Torsdagen 1 december kl. 16.00–18.00

Vi firar att dörrarna till den ombyggda delen av Gårdsten Centrum öppnar. I samband med detta firar vi också jul på vår nya torgyta. Det blir pyssel för barnen, tomten kommer på besök och det bjuds på varm choklad, nygräddade pannkakor och mycket mer.

Haga

Lördag och söndag 26–27 november, 3–4, 10–11, 17–18 december kl 11.00–16.00

På julmarknaden Jul i Haga hittar du hantverk, design, delikatesser och allt som hör julen till. Det blir även aktiviteter och underhållning under marknadsdagarna. Läs mer på Facebook under event i Haga.

Julmarknaden är öppen varje adventshelg.

Hammarkulletorget

Fredag 2 december kl. 14.30–16.30

Som en del i GöteborgsLokalers evenemangsfredagar bjuder vi denna fredag in till julfirande på torget med allt som hör julen till. Välkommen att lyssna på stämningsfull körsång och smaka en kopp varm glögg.

Hjällbo Centrum

Torsdag 24 november kl. 14.00–17.00

Vi bjuder in till vårt fina centrum med pyssel för alla barn. Dessutom får torget besök av en julmaskot.

Kortedala Torg

Fredag 16 december kl. 15.00–18.00

På torget blir det klassiskt julfirande med julpyssel, glögg och tomte såklart. Kl. 16.30 är det dags för Kortedala musikklassers traditionella Luciatåg. I år kommer också den populära ponnyridningen tillbaka .

Kyrkbytorget

Torsdag 24 november kl. 17.00–19.00

Denna dag tänder vi granen på torget och lyssnar till vacker julmusik av Lilla sjungande julgranen från Brunnsbo musikklasser. Det bjuds på nygräddade pannkakor, glögg och pepparkakor. Vi dansar tillsammans runt granen och under kvällen får vi även besök av självaste tomten.

Olskroken

Lördag 10 december kl. 11.00–15.00

Välkommen att fira in julen i Olskroken med stämningsfull julmusik som framförs av Lilla sjungande julgranen från Brunnsbo musikklasser. Det blir också julpyssel i olika former, nygräddade pannkakor och naturligtvis tomtebesök.

Radiotorget

Onsdag 23 november kl. 17.00–19.00

Denna dag är det återigen dags att tända julgranen på Radiotorget. Tillsammans med Bostadsbolaget och verksamheterna på torget tänds granen till körsång från Brunnsbos musikklasser och Amalia Landberg. Det bjuds på varma pannkakor, glögg och pyssel för de minsta.

Selma Lagerlöfs Torg

Fredag 2 december kl. 15.00–18.00

Vi firar in julen på Selma Lagerlöfs Torg med hållbart julpyssel för barnen, julinspirerad torgorientering, tomtetält, föreningsaktiviteter och ponnyridning med mera. Pannkakstrossen bjuder på nygräddade pannkakor.

Tuve Torg

Lördag 26 november kl. 11.00–14.00

Vi firar jul på torget. Precis som tidigare år så blir även detta ett av våra hållbara evenemang. Det blir bland annat stämningsfull julmusik från Lilla sjungande julgranen, ekologisk glögg och pepparkakor samt hållbart julpyssel för att komma i riktigt härlig julstämning. Inne i centrat visar Tuvebagarn hur du kan dekorera dina pepparkakor. Röda Korset och Lions anordnar julmarknad.

Vårväderstorget

Lördag 3 december kl. 12.00–15.00

GöteborgsLokaler bjuder in till julmys på Vårväderstorget med glögg och pepparkakor och pyssel. I år bjuder vi barnen på ponnyridning, en aktivitet som brukar vara väldigt uppskattad. Dessutom kan besökare vinna fina priser i vårt lyckohjul samt gå på poängpromenad.

Vill du fira jul på våra torg?

Här följer alla våra firanden i datumordning.

Onsdag 23 november: Radiotorget

Torsdag 24 november: Axel Dahlströms Torg, Hjällbo Centrum och Kyrkbytorget

Fredag 25 november: Brunnsbotorget, Dr Fries Torg

Lördag 26 november: Tuve Torg

Lördag och söndag 26–27 november: Haga

Torsdag 1 december: Gårdsten Centrum

Fredag 2 december: Hammarkulletorget och Selma Lagerlöfs Torg

Lördag 3 december: Vårväderstorget

Lördag och söndag 3–4 december: Haga

Fredag 9 december: Bergsjön Centrum, Friskväderstorget

Lördag 10 december: Axel Dahlströms Torg, Olskroken

Fredag 16 december: Kortedala Torg

Lördag och söndag 10–11 december: Haga

Lördag och söndag 17–18 december: Haga

Frågor?

Kontakta Cindy Jonsson, affärsutvecklingschef på GöteborgsLokaler. Mail: cindy.jonsson@goteborgslokaler.se