Framtiden

Tillbaka

Halva Engelbrekt uthyrt – kontorsmarknaden söker hus med karaktär

Fastigheten på Engelbrektsgatan 69-71, mitt i centrala Göteborg, byggs om och byggs på. Hela fastigheten byggs dessutom om interiört. Fastighetsutvecklingen sker utifrån att huset skall vara elegant, stilfullt och modernt samt med ett tydligt återbruksfokus – något många kontorshyresgäster uppskattar. Fastigheten är nu uthyrd till 50 % och inflyttning sker under hösten/vintern 2023.

– Innan årsskiftet var fem nya kontrakt tecknade. I vår dialog med kommande hyresgäster har de främst lyft fram möjligheten att kunna anpassa sin kommande arbetsplats och den centrala placeringen med mycket bra kommunikationer, som anledninar till att de vill bli en av eleganta Engelbrekts nya hyresgäster, säger Krister Andersson, fastighetsförvaltare hos fastighetsägaren GöteborgsLokaler.

Det finns ännu chans för fler hyresgäster att flytta in. 3 400 kvadratmeter finns kvar. Idag finns lediga ytor från våning 5-10 och storlekar mellan 265-542 m2/våning. Våningarna är flexibla och lokalerna kan anpassas efter hyresgästens önskemål.

I uthyrningen har GöteborgsLokaler arbetat tillsammans med flera mäklare för att hitta bra matchningar mellan lokalsökande och fastighetsägare. Bland de som tecknat avtal finns fastighetsbolag, it-företag och juristbolag.

Läs mer om fastigheten: Engelbrektsgatan 69-71 – GöteborgsLokaler (goteborgslokaler.se)

Kontaktpersoner:

Jessica Wellergård, uthyrningskoordinator GöteborgsLokaler, tel. 031-335 01 22 jessica.wellergard@goteborgslokaler.se

Krister Andersson, fastighetsförvaltare GöteborgsLokaler, tel. 031-335 01 09 krister.andersson@goteborgslokaler.se