Framtiden

Tillbaka

Torg i stort och smått – nu lanserar vi Torgmemo, en del av Göteborgs 400-årsjubileum

2023 firar Göteborg sitt 400-årsjubileum. Som en av jubileumsaktörerna bjuder GöteborgsLokaler in alla som känner sig som göteborgare till att memorera och besöka 20 av stadens torg. Torg-memot är GöteborgsLokalers bidrag till Göteborgs 400-årsjubileum. Spelet kommer att dyka upp runt om i Göteborg under hela jubileumsåret 2023.

– Redan för över tio år sedan skickade vi in vår idé till stadens 400-årsjubileum och skrev då att “Alla göteborgare har varit i alla stadsdelar någon gång i sitt liv”, berättar Pia Johnson, marknads- och kommunikationschef på GöteborgsLokaler.

  En fin och inkluderande idé som nu har landat i ett Torgmemo. Memot består av 20 av GöteborgsLokalers olika torg, alla med unika, speciellt framtagna illustrationer av Helena Bergendahl. Färgglada, härliga, vardagsnära bilder av lokala handelsplatser och torg i Göteborg.

  – Vi har tagit fram Torgmemot som ett sällskapsspel som du kan spela hemma. Vi skruvade också upp volymen lite till genom att göra ett Torgmemo i jätte-format som kommer att spelas på våra torg, säger Jonas Hernstig, kommunikatör på GöteborgsLokaler.

  – Hela Göteborg skall vara med och fira stadens födelsedag. Vi tycker att det här är ett roligt sätt att sprida firandet i hela stan. Det blir också en rolig aktivitet på våra torgevenemang under våren och sommaren där vi tillsammans kan upptäcka nya platser i stan som man inte varit på. berättar Ann-Sofie Strömbäck, centrumutvecklare på GöteborgsLokaler.

   Tänk dig att på exempelvis Kortedala Torg, Axel Dahlströms Torg eller Vårväderstorget läggs jätte-memospel med torgillustrationerna ut och platsen förvandlas till en stor, färgglad spelplan. Göteborgare och besökare är med och spelar genom att vända på de stora brickorna, memorera och para ihop handelsplatserna och torgen med varandra. Vem vet, kanske får vinnaren med sig ett litet torg-memo att ta med hem. På så sätt kommer många göteborgare att ha varit på många platser i Göteborg, genom illustrationerna och på torgen under jubileumsåret 2023. Precis som vår tanke var när planeringen av Göteborgs 400-årsjubileum började för många år sedan. Sällskapsspelet kommer att gå att köpa senare i vår, om du vill ha ett eget spel hemma.

   Det stora Torgmemot kommer att dyka upp runt om i Göteborg under året på olika evenemang, från Hjällbo till Högsbo, med start i vår. GöteborgsLokaler arrangerar årligen många evenemang, vilka är gratis och öppna för alla.

   Jätte-torgmemot kommer också att kunna spelas hos Jubileumskompassen i Bältesspännarparken.

   Kontakt:

   Ann-Sofie Strömbäck, centrumutvecklare, GöteborgsLokaler, 031-335 01 28 ann-sofie.stromback@goteborgslokaler.se

   Jonas Hernstig, kommunikatör, GöteborgsLokaler, 031-335 01 31 jonas.hernstig@goteborgslokaler.se

   Pia Johnson, marknads- och kommunikationschef, GöteborgsLokaler, 031-335 01 20, pia.johnson@goteborgslokaler.se