Framtiden

Tillbaka

Egnahemsbolaget får bygglov för bostadsrätter i Björlanda

Egnahemsbolaget har fått bygglov beviljat för projektet Bostadsrättsföreningen Björlanda Ängar. Det ingår i detaljplanen för området Skra Bro på Hisingen. Bolaget kommer bygga 90 bostadsrätter i storlekarna 1-4 rum och kök och de beräknas stå klara 2025. Försäljningsstart planeras till 2024.

Egnahemsbolaget är först ut att börja bygga i området, som totalt omfattar 600 bostäder och handel.

Det ska bli väldigt roligt att bidra med attraktiva och eftertraktade bostäder i Skra bro. I området ska det byggas över 600 nya bostäder och det känns extra spännande att vi är först ut med att börja bygga. Vi vet att det finns både äldre som vill lämna villan för något bekvämare, och yngre par som tycker det är dags att flytta ihop som redan visat intresse, säger Elias Olofsson, projektledare på Egnahemsbolaget.

Nästa steg är tekniskt samråd med stadsbyggnadsförvaltningen, därefter väntas startbesked. Byggstart beräknas till maj 2023 och inflyttning till andra kvartalet 2025.

Projektet utförs som en totalentreprenad av Skanska.

Kontaktuppgift till projektledare Elias Olofsson: elias.olofsson@egnahemsbolaget.se