Framtiden

Tillbaka

Egnahemsfrukost 3 maj: Lennart Weiss och Johan Nyhus presenterar rapport om boendesegregationen

Veidekke och HSB har släppt en rapport som visar att fler bostadsrätter och småhus i utsatta områden har en positiv effekt på boendesegregationen och bidrar till att göra områdena socioekonomiskt starkare. Gårdsten i Göteborg jämförs med andra områden i Sverige och här ser man tydliga förbättringar.

Egnahemsbolaget har som uppgift att bygga bostadsrätter och småhus med fokus på utsatta områden, så vi tyckte detta var en synnerligen intressant rapport.

Vi har därför bjudit in Lennart Weiss, kommersiell direktör på Veidekke och Johan Nyhus, förbundsordförande för HSB, för att presentera rapporten.

Diskussionen kommer att modereras av Gunilla Grahn-Hinnfors och panelen inkluderar Michael Pirosanto, Anki Caspersson, Lars Bankvall och Egnahemsbolagets vd Erik Windt-Wallenberg.

I panelen för att resonera kring resultatet har vi Michael Pirosanto, som länge var vd för Gårdstensbostäder och den som drog igång satsningen på nyproduktion av egenägda bostäder här. Anki Caspersson är med och svarar på vad Gårdstensbostäder vill se framåt. Här finns även Lars Bankvall, forskning- och utvecklingschef på AB Framtiden och Egnahemsbolagets vd Erik Windt-Wallenberg.

Egnahemsfrukosten hålls på Hotell Park Avenue mellan klockan 8:00-10:00 den 3 maj.

Anmälan är gratis och öppen för upp till tre personer (utöver anmälaren) senast den 28 april.

Begränsat antal platser är tillgängliga, så anmäl dig så snart som möjligt.

Morgonen i sammandrag:
När: 3 maj klockan 08.00-10.00
Plats: Hotell Park Avenue
Agenda: Frukost 8.00-08.30. Redovisning av rapport samt panelsamtal: 8.30-9.30
Anmäl dig senast: Fredag 28 april
Gäster: Du kan anmäla max 3 personer (utöver dig själv)
Pris: Kostnadsfritt