Framtiden

Tillbaka

Jaga ägg på Göteborgs torg i påsk

Vill du delta i en rolig äggjakt och samtidigt upptäcka Göteborgs torg? Nu har du möjlighet att delta i GöteborgsLokalers digitala äggjakt, som genomförs för andra året i rad. I år kan du leta efter affischer med påskägg i butikernas skyltfönster på flera av de torg som GöteborgsLokaler förvaltar. Varje affisch visar en bokstav, och tillsammans bildar alla bokstäver ett ord.

På varje handelsplats som deltar finns en unik QR-kod som du kan skanna med kameran på din telefon. Därefter länkas du direkt vidare till tävlingsformuläret där du kan lämna ditt svar. Äggjakten är ett roligt litet äventyr i påsktider där du kan göra ett trevligt besök hos dina lokala handlare och spana in deras skyltfönster.

Hanna Blomqvist är centrumutvecklare och kreatör på GöteborgsLokaler. Hon är en av skaparna av äggjakten.

– I år har vi gjort en gemensam kampanj där hela 15 av GöteborgsLokalers handelsplatser är med. Äggjakten hittar du via handelsplatsernas sociala medier och alla som vill är välkomna att delta, berättar Hanna. Äggjakten livar också upp torgen med färg och aktivitet. Tillsammans med påskdekor i form av påskris med färgsprakande fjädrar av tyll skapas en trivsam miljö på handelsplatserna. Ungefär samtidigt fylls även torgens krukor med härliga påskblommor som påminner om att våren är på ingång.

Äggjakten startar den 5 april och pågår till och med den 16 april. På varje torg finns en utslagsfråga som besvaras tillsammans med det ord som bokstäverna på torget bildar. Vinnarna får fina priser och meddelas på GöteborgsLokalers sociala kanaler, samt direkt till vinnarens e-post eller telefon. Vi hoppas att du vill vara med och delta i denna roliga äggjakt på Göteborgs torg i påsk.

Fakta Den Stora Äggjakten

Start: 5 april

Slut: 16 april

För vem? Öppet för alla. Skanna in tävlingsformuläret med din telefon.

Vad kan man vinna? I potten finns biobiljetter och andra fina priser från våra torg.

Vilka torg deltar?

 • Axel Dahlströms Torg
 • Bergsjön Centrum
 • Brunnsbotorget
 • Dr Fries Torg
 • Friskväderstorget
 • Gårdsten Centrum
 • Hammarkulletorget
 • Hjällbo Centrum
 • Kortedala Torg
 • Kyrkbytorget
 • Olskroken
 • Radiotorget
 • Selma Lagerlöfs Torg
 • Tuve Torg
 • Vårväderstorget

Historien om påskägget

Enligt traditionen är våren tiden för återfödelse och det firas i de flesta kulturer. Ägget symboliserar återfödelse och fruktbarhet. Efter fastan fanns det förr ett överskott av ägg och de blev därför en naturlig del av påskmaten. Traditionen att måla ägg kommer ursprungligen från Ukraina och delar av Östeuropa.

Frågor?

Kontakta Hanna Blomqvist, centrumutvecklare GöteborgsLokaler. Tel. 031-335 01 14. hanna.blomqvist@goteborgslokaler.se