Framtiden

Tillbaka

Gårdsten sparar vatten

Fram till midsommar ska vi se hur mycket vi tillsammans kan minska vattenförbrukningen i Gårdsten. Det är budskapet i den vattensparkampanj som Gårdstensbostäder startat tillsammans med hyresgästerna.

Varje person förbrukar i snitt 140 liter dricksvatten om dagen. Hela året om. Vatten är vår viktigaste naturresurs och vårt viktigaste livsmedel som vi behöver vara försiktiga med.

Uppvärmning, rening och distribution av vatten förbrukar energi vilket både påverkar miljön och kostar pengar.

  • Vi vill hellre att de pengarna går till våra lägenheter och till våra hyresgäster. Därför ska vi tillsammans se hur mycket vi kan minska vattenförbrukningen i Gårdsten, säger Anki Caspersson som är informations- och marknadsansvarig på Gårdstensbostäder.
  • Vi kommer att köra kampanjen fram till midsommar. Sedan har vi sommaruppehåll och så tänker vi köra igång under september-november igen, säger Anki Caspersson.

Bästa tipsen

Hyresgästerna har fått en rad vattenspartips. Till exempel att duscha snabbare, duscha i stället för att bada, stänga av vattnet vid schamponering, diska aldrig under rinnande vatten, tvätta vid lägre temperatur och kör bara fulla maskiner.

En del tips är mycket enkla men bidrar till att spara vatten: ”Ha en kanna vatten i kylen! Då har du alltid iskallt vatten när du är törstig. Och ännu bättre – då behöver du inte spola fram kallt vatten i kranen. Det slösar många liter i onödan.”

Har du själv ett vattenspartips kan du mejla in det till Gårdstensbostäder: gbg@gardstensbostader.se.