Framtiden

Tillbaka

10 lägenheter skapas när lokaler byggs om i Gårdsten

Gårdstensbostäder bygger om lediga lokaler till lägenheter och bidrar därmed till att minska bostadsbristen.

Totalt skapas tio lägenheter genom ombyggnaderna. Projektet ingår i det uppdrag som Gårdstensbostäder fått av Framtidenkoncernen att skapa fler lägenheter i stadsdelen.

I januari invigde bolaget sitt nya kontor i Gårdsten Centrum. Det nya kontoret fyller en viktig funktion i utvecklingen av området. Alla medarbetare är nu samlade på ett ställe. Det innebar samtidigt att områdeskontorets lokaler på Muskotgatan blev lediga. Där skapas istället tre lägenheter i storlekarna en två, en tre och en fyrarummare.

På Poppelgården 10 i Västra Gårdsten finns en lokal som blivit ledig. Lokalen kommer att byggas om till en lägenhet på fyra rum och kök.

På Salviagatan 50-54 i Östra Gårdsten låg tidigare Finska folkhögskolan. Lokalerna byggs om till sex lägenheter, tre trerummare och tre tvårummare.

-Gårdsten utvecklas och det är viktigt att skapa fler lägenheter. Genom ombyggnaderna kan vi bidra till att minska bostadsbristen, säger Jehan Mansour som är förvaltnings- och säkerhetschef på Gårdstensbostäder.

Lägenheterna ska stå klara till hösten och kommer att förmedlas via Boplats Göteborg.