Framtiden

Tillbaka

Meeting Plays vill skapa konstnärliga möten i Biskopsgården

Den första januari fick konstgruppen Meeting Plays nycklarna till sin nya lokal på Vårväderstorget. Tillsammans med boende i området skapas ett rum för scenkonst och kultur i Biskopsgården.

– Vi vill att våra besökare skall sätta sin prägel på verksamheten och lokalen, säger Åsa Janson, en av verksamhetsledarna på Meeting Plays.

Precis som namnet antyder är Meeting Plays en samlingsplats där lekfulla möten och kultur står i centrum. Ansvariga för verksamheten är scenkonstnärerna Åsa Janson och Anna Leyman. Efter att, som Åsa och Anna uttrycker det, ha gästspelat på Friskväderstorget i tio år har föreningen nu fått en permanent lokal mitt på Vårväderstorget i Biskopsgården.

I detta nu pågår febril aktivitet i de nya lokalerna. Väggar målas, scenen färdigställs och andra kreativa ytor växer fram. Det är boende i närområdet som är med och formar platsen. Inspirationen till Meeting Plays kommer från liknande verksamheter runt om i världen.

– Vi hoppas kunna vara en kreativ resurs för boende i Biskopsgården. Här bor så mycket människor med olika bakgrund och erfarenheter. Det är deras berättelser som skall stå i centrum för vad vi gör på Meeting Plays, säger Anna Leyman.

Invigning och vårfest på samma gång

Den stora invigningen av den nya lokalen sker i samband med att årets vårfest arrangeras på Vårväderstorget den 27 maj och det är ett digert program Meeting Plays snickrat ihop lagom till dörrarna öppnas officiellt för allmänheten.

– Jag kan varmt rekommendera ett besök på torget den här dagen, säger Åsa. Slagverksgruppen Rya Beats kommer hit från Ryaskolan och sprider rytmisk musik. De får sällskap av spelmanslaget Biskopsgårdens Toner och Ukulelebandet. Dagen bjuder också på pannkakor, utställningar och en hel del annat.

Även efter invigningen kommer det bjudas på många aktiviteter i Meeting Plays nya lokaler. Verksamheten är öppen för allmänheten under vissa tider, beroende på målgrupp och alla aktiviteter kommer att annonseras ut på hemsidan www.meetingplays.seoch i sociala medier.

Förhoppningen är att Meeting Plays skall bli en knutpunkt för alla boende i Biskopsgården, oavsett boendeadress eller bakgrund.

– Tyvärr har det blivit så att det vuxit fram en osynlig gräns mellan norra och södra Biskopsgården. Den vill vi bidra till att sudda ut, bland annat genom att engagera rätt personer i verksamheten. Här på Meeting Plays skall alla känna sig välkomna och trygga, avslutar Anna och Åsa.

Frågor?

Kontakta Åsa Janson eller Anna Leyman på Meeting Plays Meeting Plays meetingplays@gmail.com