Framtiden

Tillbaka

1 000 ungdomar får sommarjobb hos Framtiden

Skolavslutningarna närmar sig och för att kunna erbjuda fler unga göteborgare ett innehållsrikt sommarlov tar Framtidenkoncernens bolag i år emot över 1 000 sommarjobbare runt om i staden.

De allra flesta sommarjobbarna kommer att hålla snyggt i bostadsområdena – måla cykelrum och bänkar, plocka skräp, vattna växter och rensa ogräs. Men de kommer även att arrangera aktiviteter som brännboll, pyssel och sagostunder för att se till att fler barn får ett meningsfullt och innehållsrikt sommarlov.

Några av ungdomarna kommer att jobba med specialuppdrag som att informera om miljöinsatser, ordna aktiviteter för äldre eller genomföra demokratiprojekt.

– Tack vare våra sommarjobbare kan vi hålla våra områden extra snygga i sommar, erbjuda fler unga göteborgare en meningsfull fritid och ge 1 000 unga göteborgare en egen lön och en första rad på cv:t. Det är en viktig satsning på flera sätt, inte minst i år när vi vet att många familjer har en ansträngd ekonomi, säger Terje Johansson, vd på Framtidenkoncernen.

    Sommarjobben inom Framtidenkoncernen erbjuds inom de fyra bostadsbolagen Poseidon, Bostadsbolaget, Familjebostäder och Gårdstensbostäder samt GöteborgsLokaler.