Framtiden

Tillbaka

Magiska julfiranden på stadens många torg

Är du redo för ännu en magisk jul i Göteborg? I år bjuder GöteborgsLokaler in till julfiranden laddade med ljus, värme och glädje, helt enligt traditionen. Vi har förberett en härlig atmosfär på våra torg och vi hoppas stämningen väcker den där varma, mysiga julkänslan i våra besökare.

Även i år bjuder fastighetsägaren GöteborgsLokaler tillsammans med handlarna och andra samarbetspartners på ett digert julprogram med firanden runt om i hela vår stad. Letar du efter klassiska klappar att lägga under granen är julmarknaden i Haga och hantverksmarknaden på Axel Dahlströms Torg väl värda ett besök. Här hittar du allt från vackra hantverk till lokalproducerade delikatesser.

GöteborgsLokalers event har alltid ett extra fokus på barnen och våra julfiranden bjuder på en rad aktiviteter för de yngre besökarna. Välkomna att delta i pysselaktiviteter, njuta av nygräddade pannkakor och lyssna på underbar julmusik – allt detta är självklart helt kostnadsfritt.

Lukten av pepparkakor och klassisk julmusik, framförd av körer från Brunnsbo musikklasser, kommer att välkomna dig när du strosar runt på våra torg. Om du vill träffa självaste tomten och kanske lämna över din önskelista rekommenderar vi ett besök på exempelvis Selma Lagerlöf Torg eller Dr Fries Torg.

Cindy Jonsson är affärsutvecklings- och centrumutvecklingschef på GöteborgsLokaler. Hon ser fram emot årets julfiranden på torgen.

­– Vi är glada över att kunna bjuda in till flera fantastiska julevenemang på våra lokala torg. Våra julevenemang är en chans för göteborgarna att komma ut och fira tillsammans, och vi strävar efter att göra dem så hållbara som möjligt med våra miljövänliga initiativ. Så var med oss på torget, träffa grannar och skapa jultrivsel tillsammans i år.

Precis som GöteborgsLokalers övriga arrangemang håller våra julfiranden en hållbar profil. Glöggen, pannkakorna och pepparkakorna som serveras är ekologiska. Dessutom smyckas torgen med energisnåla lampor.

– Vi är också stolta över att alla julgranar och vinterbelysning som GöteborgsLokaler sätter upp är energieffektiv LED-belysning, vilket bidrar till en miljövänligare julupplevelse för alla, berättar Cindy Jonsson.

– Tillsammans med göteborgarna vill vi skapa många fina möten med julglädje på stadens handelsplatser. Välkommen att fira jul med oss på ditt lokala torg, avslutar Cindy Johnsson.

  Programmet för alla våra firanden

  Haga

  Lördag och söndag 24-25 november kl. 11.00-16.00

  Jul i Haga fyller åter fyra helger med julmarknad. Det blir välfyllda butiker och utställare med allt från julens smaker till fina julklappar. Artister och tomten finns på plats. Välkommen att möta julen i Haga!

  Radiotorget

  Onsdag 29 november kl. 16.30-18.30

  Julgranständning på Radiotorget. Ett samarbete mellan Bostadsbolaget och torgets marknadsråd. Årets julaktivitet går i fortsatt julanda. Glöggen serveras ihop med frasiga pannkakor och Brunnsbo musikklasser bjuder på julklassiker med dans runt granen. Torget fylls med pyssel och andra familjeaktiviteter.

  Kyrkbytorget

  Torsdag 30 november kl. 17.00-19.00

  Julgranständning på Kyrkbytorget. Här bjuder vi på livemusik, glögg och välsmakande pannkakor på torget.

  Axel Dahlströms Torg

  Torsdag 30 november kl. 17.00-18.00

  Vi tänder vår torg-gran till toner från kyrkans barnkör, värmande glögg och pepparkakor.

  Friskväderstorget

  Torsdag 30 november kl. 15.00-18.00

  Julgranständning på Friskväderstorget. Välkommen på pyssel. Vi bjuder på glögg och pepparkakor. Granen tänds kl. 17.00.

  Dr Fries Torg

  Fredag 1 december kl. 15.00-18.00

  Grantändning och julfest. Julen på Dr Fries Torg firar vi in traditionsenligt med grantändning, jultal, barn- och ungdomskörer från Kulturskolan och kyrkans kör Saltstänk. På torget har vi hållbart julpyssel för barnen och tomten kommer på besök.

  Brunnsbotorget

  Fredag 1 december kl. 17.00

  Vi tänder torgets vackra klockstapel och välkomnar julen. Arrangemanget sker i kyrkans regi[PJ1] .

  Vårväderstorget

  Lördag 2 december kl. 11.00-15.00

  Julmys på Vårväderstorget. Vi bjuder på varm choklad, pepparkakor och pyssel. Det är konst- och hantverksmarknad på biblioteket, Meeting Plays och Folkhögskolan med utställare från Biskopsgården. Svenska Kyrkan är öppen för leksaksbytardag och fika. Hjärtligt välkommen till en stämningsfull jul på Vårväderstorget.

  Tuve Torg

  Lördag 2 december kl. 11.00-14.00

  Jul på Tuve Torg. Starta första adventshelgen med kransbindning, julmusik och hållbart pyssel på torget. Allt inramat i en mysig julstämning.

  Haga

  Lördag och söndag 2-3 december kl. 11.00-16.00

  Jul i Haga. Se program 24-25 november.

  Hjällbo Centrum

  Fredag 8 december kl. 14.00-17.00

  Jul på torget. Vi bjuder in till vårt fina centrum med pyssel för alla barn. Det bjuds på rykande varm choklad och kanske kommer även tomten på besök.

  Selma Lagerlöfs Torg

  Fredag 8 december kl. 15.00-18.00

  Jul på Selma. Vi firar in julen på torget med hållbart julpyssel för alla barn, glögg, tomtebesök, nygräddade pannkakor och ljuvliga toner från julkören.

  Bergsjön Centrum

  Fredag 8 december kl. 15.00-18.00

  Julfest i centrum. Traditionellt julfirande i centrum med gran, ponnyridning, goda juliga pannkakor, värmande glögg, julpyssel, julsånger och såklart kommer tomten och tar emot barnens önskelistor. Arrangeras av GöteborgsLokaler tillsammans med flera andra verksamheter i Bergsjön.

  Olskroken

  Lördag 9 december kl. 11.00-15.00

  Jul i Olskroken. Nu drar julhandeln i gång på riktigt. Välkommen till den lilla stan i stan där vi firar in julen med traditionsenligt julfirande.

  Axel Dahlströms Torg

  Lördag 9 december kl. 11.00-14.00

  Julen firas in med hantverksjulmarknad på torget, hållbart julpyssel för alla barn, tomtebesök och varm glögg. Vi ordnar även korvgrillning och lotteri tillsammans med scouterna.

  Gårdsten Centrum

  Torsdag 14 december kl. 16.00-19.00

  Jul på torget. Välkommen att fira jul på torget med oss. Vi bjuder på stämningsfull körsång, pannkakor och pyssel för alla barn.

  Hammarkulletorget

  Fredag 15 december kl. 14.30-16:30

  Jul på torget. Fridays flyttar ut på torget och firar jul. Det blir uppträdanden, stämningsfull julmusik och vi bjuder på varm choklad och nygräddade pannkakor från pannkakstrossen.

  Kortedala Torg

  Fredag 15 december kl. 15.00-18.00

  Julfest på torget med Luciatåg. Traditionellt julfirande på torget. Det blir julpyssel, ponnyridning och tomtebesök. Vi bjuder på pepparkakor och glögg och som traditionen bjuder i Kortedala kommer också Kortedalas musikklasser från Utmarksskolan med sitt Luciatåg och lyser upp i mörkret.

  Haga

  Lördag och söndag 9-10 december kl. 11.00-16.00

  Jul i Haga. Se program 24-25 november.

  Haga

  Lördag och söndag 16-17 december kl. 11.00-16.00

  Jul i Haga. Se program 24-25 november.

  [PJ1]Lite kort, fylla på med lite mer stämning.