Framtiden

Tillbaka

Sommartorget bjuder in till aktiviteter och chill på stadens torg

I år kommer GöteborgsLokalers populära sommaraktivitet Sommartorget tillbaka till flera av de torg bolaget förvaltar. Pingis, innebandy, dans, pyssel, spel, chill och mer där till – Sommartorget har det mesta.

Det kommer också att bjudas på överraskningsevents, som till exempel käpphäst-turneringar och karaoke. På Sommartorget öppnar vi upp en container full av somriga aktiviteter för sommarlovslediga barn. Sommartorget är öppet varje vardag mellan kl 12 – 16 och är bemannad av fyra feriearbetare och en handledare från GöteborgsLokaler.

Sommartorgets container landar på Vårväderstorget och Bergsjön Centrum under veckorna 25 – 27 med start den 17 juni. för att sedan flytta vidare till Hjällbo Centrum och Kortedala Torg under veckorna 28 – 30. Öppettider är 12.00-16.00 varje vardag.

Syftet med Sommartorget är dels att skapa liv och rörelse på torget, samt att ge sommarlovslediga barn roliga aktiviteter och en meningsfull fritid nära hemmet. Här kan de leka och umgås under trygga förhållanden. Dessutom skapas arbetstillfällen för gymnasieungdomar som kommer från olika delar av staden.

Samtidigt tillhandahåller GöteborgsLokaler en arena för samverkan där andra organisationer kan gästspela och visa upp sig. På Vårväderstorget kommer Göteborgs stadsmission att gästspela en dag i veckan och Världskulturmuseet kommer en dag till vardera Bergsjön Centrum och Vårväderstorget med en aktivitet kopplad till deras utställning Tillsammans.

– Det viktigaste för oss är att skapa en plats där besökare kan tillbringa tid och ha roligt. Aktiviteterna kan styras efter barnens önskemål och allt är gratis! Det är roligt att åter kunna erbjuda Sommartorget på våra torg, berättar Annelie Nithander, centrumutvecklare på GöteborgsLokaler.

Frågor om Sommartorget?

Kontakta Annelie Nithander, centrumutvecklare på GöteborgsLokaler. annelie.nithander@goteborgslokaler.se. Tel: 031-335 02 36